Seimas iš LAT teisėjo pareigų atleido V. Aiduką

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį iš Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjo pareigų jo prašymu atleido Viktorą Aiduką.

Už atleidimą balsavo 69 Seimo nariai, penki prieš, trys susilaikė.

63 metų V.Aidukas kovo pradžioje įteikė atsistatydinimo pareiškimą paaiškėjus, kad figūruoja tyrime dėl galimos korupcijos teismui nagrinėjant Darbo partijos bylą.

Teisėsauga tiria duomenis, kad iš pareigų atleista Vilniaus apygardos prokurorė Rita Aliukonienė galėjo daryti įtaką LAT nagrinėjant vadinamąją Darbo partijos juodosios buhalterijos baudžiamąją bylą. Teisėjų kolegijos pirmininku nagrinėjant šią bylą buvo V.Aidukas. Jis apklaustas kaip specialusis liudytojas.

Paskutinės instancijos teismas gruodžio pabaigoje paskelbė, kad Darbo partija turėjo būti teisiama „juodosios buhalterijos“ byloje, nepaisant to, kad ji reorganizavosi prieš pirmosios instancijos teismo nuosprendį.

Aukščiausiasis Teismas taip pat paskelbė, kad Darbo partijos įkūrėjas Viktoras Uspaskichas, buvęs jos lyderis Vytautas Gapšys ir buvusi finansininkė Marina Liutkevičienė pagrįstai nuteisti už apgaulingą buhalterinės apskaitos tvarkymą. Jiems skirtos piniginės baudos. Teismas taip pat patvirtino Apeliacinio teismo sprendimą išteisinti juos dėl sukčiavimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Alius

Alius portretas
Kodėl neatleidžiamas už teisėjo vardo pažeminimą ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių