Seimas ryžosi ištarti: savižudybės yra didelė Lietuvos bėda

Tarp kita ko

Savižudybių prevencijos komisija taip pat siūlo skubos tvarka keisti Vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymą. Pasak M. Majausko, siekiant mažinti vaikų savižudybių rizikos veiksnius, reikia mažinti smurto atvejus prieš vaikus. Tam svarbu neatidėliojant įstatymu aiškiai apibrėžti smurto prieš vaikus sąvoką ir formas.

Kviečiu išplėsti smurto sąvoką ir aiškiai įrašyti kelis dalykus. Tai yra, kad nepriežiūra taip pat yra smurtas.

„Kviečiu išplėsti smurto sąvoką ir aiškiai įrašyti kelis dalykus. Tai yra, kad nepriežiūra taip pat yra smurtas. Antra, kad veikimas, kuris turi ne tik aiškiai pamatuojamą žalą, irgi gali būti smurtas. Pavyzdžiui, emocinis smurtas, kurį ne iš karto pamatuosi, arba kitokio pobūdžio smurtas, kuomet vaikas yra laikomas po šalto vandens srove ir panašiai“, – sako Savižudybių prevencijos komisijos pirmininkas M. Majauskas.

Komisijos nariai vienbalsiai pritarė minėtam įstatymo projektui, kad būtų plečiama smurto sąvoka, apibrėžiant emocinį smurtą ir nepriežiūrą. Kartu aiškiai įvardinama, jog fizinės bausmės vaikams yra negalimos.

Komentaras

Suicido reiškinį tyrinėjanti Vilniaus universiteto profesorė Danutė Gailienė:

– Kalbų esame girdėję visokių. Ne naujiena, kad rinkimų metu politikai pasirenka tokias jautrias temas, paskui jas deklaruoja ir galiausiai nieko iš to nebūna. Kadangi šioje srityje dirbame daug metų, tokių bangavimų esame matę daug. Mane labai nudžiugino, kai sužinojau, jog Seime įsteigta Savižudybių prevencijos komisija. Tai būtų rimtas ir sistemingas darbas. Tačiau, kadangi dabar esame apipilti pažadų gausa, dar nelabai galime rodyti nepamatuotą entuziazmą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai kad

tai kad portretas
seimui labiau rupi ukraina nei eiliniai lietuviai...

Anonimas

Anonimas portretas
O emigracija ne bėda?..

Anonimas

Anonimas portretas
savizudybes --tai konservatlyberastu + socdemu vygdytos ir vygdomos ekonomines ir uzsieniio politikos , ir teisines sistemos visiskos degradacijos rezultatas ......ir absoliuciai nieko daugiau
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių