Seimas – prieš įmonių pavadinimus užsienio kalba

  • Teksto dydis:

Seimas nepritaria idėjai nuo šių metų rugsėjo leisti įmonių bei organizacijų pavadinimus rašyti užsienio kalba.

Seimas po pateikimo nepriėmė svarstyti tai reglamentuojančių opozicijai priklausančių liberalų parengtų Civilinio kodekso ir Valstybinės kalbos įstatymo pataisų.

Už tokias pataisas balsavo 20 parlamentarų, prieš buvo devyni, o 14 Seimo narių susilaikė.

Pakeitimu siūlyta leisti įmonėms, kurių ekonominių interesų, pavyzdžiui, turto dalies, verslo santykių, prekybos partnerių vieta susijusi su užsienio valstybe, pavadinimus sudaryti anglų kalba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

R.

R. portretas
Įmonių, parduotuvių, kavinių ir kitų įstaigų pavadinimus reiktų rašyti taip: didesnėmis raidėmis viršuje - lietuvių kalba, pvz., KAVINĖ GINTARAS, o apačioje užsienio kalba mažesnėmis raidėmis, pvz., Cafe. Reikalingas įstatymas, jog turi būti valstybinė kalba.

Rimtautas

Rimtautas portretas
P. Vika, ponas Šimašius nieko neišmano apie sanskrito kalbą ir apie lietuvių kalbos reliktinę reikšmę. Jam terūpi rinkimai - tikisi lenkų ir rusų balsų. Bet kad nuo vilko neužšoktų ant meškos: kai neteks lietuvių balsų, tai p. Zuoka trins rankas.

Justus

Justus portretas
Na, galėtų kaip ir pan Szimaszewski, įmonių pavadinimus užtašyti keliomis kalvomis, ypač lenkų, rusų, totorių. Reikia priminti, jog iki Liublino unijos Lietuva buvo tris kartus didesnė už Lenkiją. Lietuvos kunigaikščiai visada buvo liberalūs. Pagaliau liksime lietuvių gentimi prie Lietavos upelio.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių