Seimas peržiūrės sau pavaldžių institucijų reikalingumą

Parlamento vadovybė nutarė peržiūrėti, kaip efektyviai veikia jai pavaldžios valstybės institucijos, ir paieškoti jų veiklos optimizavimo galimybių.

Seimo valdybos sudarytos darbo grupės vadovu paskirtas parlamento vicepirmininkas „valstietis“ Arvydas Nekrošius.

„Iš esmės peržiūrėsime jų veiklą, kaip jie dirba, ar nesidubliuoja kai kurios funkcijos. Jeigu dubliuojasi, konsoliduosime visas paslaugas ir apjungsime kanceliarijas“, – žurnalistams Seime sakė jis.

A.Nekrošius teigė turįs pirminių įžvalgų, ką reikėtų keisti, tačiau atskleisti jas atsisakė.

Anot jo, pirmiausia bus surinkta informacija apie pavaldžių įstaigų gaunamus asignavimus, išlaidas, darbo užmokestį, etatų skaičių, lėšas transportui, turimas patalpas, nuomos mokestį, eksploatavimo išlaidas. Taip pat bus analizuojamos jų atliekamos funkcijos, pasiekti rezultatai.

„Mūsų tikslas nėra, kad tarnautojų sumažėtų, mūsų tikslas – jų veiklą padaryti efektyvesne, peržiūrėti, ką veikia, ką blogai daro. Kiekviena įstaiga turi išsikėlusi tikslus, ar tuos tikslus pasiekia ir pan.“, – tvirtino jis.

Seimo vicepirmininko teigimu, maždaug prieš dešimtmetį parlamentas jau buvo ėmęsis tokios iniciatyvos, tačiau tuomet pritrūko politinės valios priimti sprendimus.

„Manome, kad mes šiais metais turėsime tos valios ir priimsime sprendimus“, – sakė jis.

Darbo grupė savo išvadas Seimo valdybai turi pateikti iki birželio 30 dienos.

Konstitucija numato, kad Seimui pavaldžios yra trys institucijos: Vyriausioji rinkimų komisija, Seimo kontrolierių įstaiga ir Valstybės kontrolė.

Įstatymai numato, kad Seimui atskaitinga ir Lygių galimybių kontrolieriaus tarnyba, Vaiko teisių apsaugos kontrolieriaus įstaiga, Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, Žurnalistų etikos inspektoriaus tarnyba, Lietuvos radijo ir televizijos komisija, Akademinės etikos ir procedūrų kontrolieriaus tarnyba, Valstybinė kultūros paveldo komisija, Etninės kultūros globos taryba, Valstybinė lietuvių kalbos komisija, Lietuvos mokslo taryba,Nacionalinė sveikatos taryba, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centras, Lietuvos švietimo taryba, Konkurencijos taryba, Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas, Valstybinė kainų ir energetikos kontrolės komisija Lietuvos bankas, Generalinė prokuratūra, Specialiųjų tyrimų tarnyba, Valstybės saugumo departamentas.

 


Šiame straipsnyje: Seimasinstitucijospolitika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių