Seimas padėkojo JAV už nuolatinį ir ryžtingą okupacijos nepripažinimą

  • Teksto dydis:

Lietuvos Seimas, liepą sueinant 75 metams po Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) pareiškimo dėl Baltijos valstybių okupacijos nepripažinimo, priėmė padėkos pareiškimą.

Jame pažymima, kad Seimas dėkoja Jungtinėms Amerikos Valstijoms „už nuolatinę ir ryžtingą JAV vykdytą Baltijos valstybių okupacijos nepripažinimo politiką“. Šis pareiškimas antradienį Seimui baigiant pavasario sesiją priimtas vienbalsiai.

Pareiškimu palankiai vertinami Lietuvos ir JAV susitarimai dėl šios šalies karinių pajėgumų buvimo Lietuvoje, įsipareigojama stiprinti šalių strateginį bendradarbiavimą, aktyviai prisidėti prie NATO saugumo tikslų įgyvendinimo.

Taip pat JAV raginama „toliau laikytis tvirtos nuostatos dėl Ukrainos teritorijos vientisumo ir įvairiais būdais prisidėti prie esminės visokeriopos pagalbos Ukrainai teikimo“. Seimas deklaruoja, jog tiki, kad JAV Kongresas aktyviai rems laisvos, demokratinės ir nedalomos Europos vizijos kūrimą.

1940 metų liepos 23 dieną JAV Valstybės departamentas paskelbė oficialų pareiškimą dėl padėties Baltijos valstybėse, kuriame pažymėta, jog Jungtinės Amerikos Valstijos nepripažįsta ir nepripažins Baltijos valstybių – Estijos, Latvijos ir Lietuvos – aneksijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Una

Una portretas
Sveiki atvyke ginklo broliai! Welcome

XXL

XXL portretas
O dabar?Ne okupacija?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių