Seimas nustatė kadencijas biudžetinių įstaigų vadovams, bet nusprendė jų neriboti

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį nustatė kadencijas biudžetinių įstaigų vadovams, bet nusprendė jų neriboti.

Priimtos Biudžetinių įstaigų įstatymo pataisos įtvirtina bendruosius viešojo sektoriaus įstaigų vadovų valdymo principus: priėmimą į pareigas konkurso būdu, kadencijų nustatymą, kasmetinį įstaigos vadovų veiklos vertinimą.

Nustatyta, kad biudžetinių įstaigų vadovai, dirbantys pagal darbo sutartis, į pareigas yra priimami ketverių metų kadencijai. Kadencijų skaičius neribojamas.

Pasibaigus pirmajai kadencijai, biudžetinės įstaigos vadovo, dirbančio pagal darbo sutartį, darbo sutartis jo sutikimu būtų pratęsiama antrai kadencijai, neskelbiant konkurso, jeigu visi jo kasmetiniai veiklos vertinimai pirmosios kadencijos metu buvo geri arba labai geri.

Pasibaigus antrajai kadencijai, biudžetinės įstaigos vadovas, dirbantis pagal darbo sutartį, būtų atleidžiamas iš pareigų ir darbo sutartis su juo nutraukiama, išmokant dviejų mėnesių jo vidutinio darbo užmokesčio dydžio išeitinę išmoką, jeigu vadovas nedalyvauja tos pačios biudžetinės įstaigos vadovo konkurse. Pasibaigus antrajai kadencijai iš pareigų atleistas biudžetinės įstaigos vadovas, kurio kasmetiniai veiklos vertinimai antrosios kadencijos metu buvo geri arba labai geri, turėtų teisę dalyvauti tos pačios biudžetinės  įstaigos vadovo konkurse ir, jį laimėjus, yra skiriamas tos biudžetinės įstaigos vadovu naujai pirmajai kadencijai.

Numatyta, kad pataisos įsigalioja 2017 metų gruodžio 1 dieną. Už jas balsavo 73 Seimo nariai, prieš – 2,  susilaikė 12 parlamentarų.

Iki šio įstatymo įsigaliojimo į pareigas priimti biudžetinių įstaigų vadovai, dirbantys pagal darbo sutartis, neturintys aukštojo išsilavinimo, biudžetinės įstaigos vadovo, dirbančio pagal darbo sutartį, pareigas eis ne ilgiau kaip iki 2022 metų sausio 1 dienos.  Per šį laikotarpį aukštojo išsilavinimo neįgiję biudžetinių įstaigų vadovai, dirbantys pagal darbo sutartis, bus atleidžiami iš einamų pareigų, nemokant jiems išeitinės išmokos.

Iki šio įstatymo įsigaliojimo į pareigas neterminuotai priimtiems biudžetinių įstaigų vadovams, dirbantiems pagal darbo sutartis, 4 metų kadencija nustatoma nuo 2018 metų sausio 1 dienos.

Seimas taip pat yra priėmęs įstatymų, kuriomis tam tikroms įstaigoms vadovų kadencijos ribojamos, pvz., ketvirtadienį priimtos pataisos numato, kad kad nacionalinio, valstybinio ar savivaldybės teatro ar koncertinės įstaigos vadovas pareigas galėtų eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės. Taip pat svarstoma kadencijas riboti švietimo įstaigų vadovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

taip

taip portretas
Švogeriu šalis ir tiek.

Seimas nustatė kadencijas neriboti

Seimas nustatė kadencijas neriboti portretas
Kaip cia apribosi jei patys sedi seime vos ne visa darbo staza pensijai gauti.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių