Seimas linkęs mažinti parlamento vicepirmininkų skaičių

  • Teksto dydis:

Seimas linkęs mažinti parlamento pirmininko pavaduotojų skaičių. Ketvirtadienį Seimo nariai nepritarė Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto išvadai, kad vicepirmininkų skaičius neturi būti mažinamas.

Už komiteto išvadą balsavo 21 parlamentaras, prieš buvo 42, susilaikė aštuoni.

Nepritarus pagrindinio komiteto išvadai, nuspręsta pavesti šį klausimą apsvarstyti Teisės ir teisėtvarkos komitetui, pranešė Seimo ryšių su visuomene skyrius.

Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetas siūlė atmesti konservatoriaus Sergejaus Jovaišos Statuto pataisos projektą, kad vietoj dabar esamų septynių parlamento pirmininko pavaduotojų likti šeši.

S.Jovaišos tvirtinimu, Seimo pirmininko pavaduotojų skaičius buvo padidintas dėl vienos objektyvios priežasties – Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai. Seimo narys mano, kad pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui ir su tuo susijusiu papildomu darbo krūviu, būtų tikslinga sumažinti pavaduotojų skaičių iki šešių.

Dabartinis Seimo vicepirmininkas liberalas Petras Auštrevičius yra išrinktas į Europos Parlamentą. Manoma, kad vietoj jo parlamento vicepirmininkas nebebus skiriamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių