Seimas „kamšo“ imuniteto atėmimo procedūros skyles

Antradienį parlamentarai ėmėsi „kamšyti“ Seimo statuto spragą, kaip elgtis, kai Seimas nepritaria laikinosios komisijos siūlymui netekinti generalinio prokuroro prašymo panaikinti Seimo nario teisinį imunitetą.

Taip nutiko praėjusią savaitę, kai Seimas nepritarė specialiosios komisijos siūlymui netenkinti generalinio prokuroro prašymą panaikinti konservatoriaus Manto Adomėno neliečiamybę. Jį teismui privataus kaltinimo tvarka yra apskundusi žurnalistė Rūta Janutienė.

Teko sudaryti naują laikinąją tyrimo komisiją, kad ji vėl nagrinėtų prokuroro prašymą ir jį teiktų parlamentui.

Pagal „valstietės“ Agnės Širinskienės parengtą Seimo statuto projektą, siūloma nustatyti, kad jeigu Seimas nepritarė tyrimo komisijos pateiktam rezoliucijos projektui netenkinti generalinio prokuroro teikimo, artimiausiame posėdyje balsuojama dėl Seimo pirmininko pateikto rezoliucijos projekto patenkinti generalinio prokuroro teikimą. Ši rezoliucija gali būti priimta, kai už projektą balsuoja daugiau kaip pusė visų Seimo narių arba ne mažiau kaip 71.

„Jeigu yra nepritariama tyrimo komisijos pateiktam rezoliucijos projektui netenkinti prokuroro prašymo, vadinasi, galima spręsti, jog Seimas siekia tenkinti prokuroro prašymą. Šiuo atveju Seimo pirmininkas yra įpareigojamas parengti rezoliucijos projektą, dėl kurio Seimas vėl balsuos kvalifikuota dauguma. Seimas vėl galės pasakyti savo nuomonę“, – antradienį per Seimo posėdį sakė A.Širinskienė.

Minėtam projektui po pateikimo pritarė 66 parlamentarai, prieš buvo du, 16 susilaikė. Toliau jį nagrinės Seimo komitetai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ar neturėtų tokie Seimo nariai patys atsistatydint?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių