Seimas gavo Konkurencijos tarybos atsakymus dėl prekybos trąšomis

Konkurencijos taryba Seimui oficialiai pranešė neturinti informacijos, kad elevatorių paslaugų, grūdinių, aliejingų sėklų kultūrų supirkimo ir pardavimo paslaugų rinkose Lietuvoje būtų susiklosčiusi kurių nors subjektų dominuojama padėtis.

Taip pat nėra duomenų, kad būtų sukurta dominuojama ar konkurenciją apribojanti padėtis teikiant grūdų auginimo ir didmeninio pardavimo paslaugas Lietuvoje, teigia Seimo Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos seniūnas Ramūnas Karbauskis.

Jo teigimu, Konkurencijos taryba nurodė didžiausius mineralinių trąšų pardavėjus Lietuvoje, pažymėdama, kad trąšomis prekiauja bent 24 ūkio subjektai. Pateikdama parlamentarui informaciją apie koncentraciją trąšų rinkoje, Konkurencijos taryba pabrėžė neturinti duomenų, kad Lietuvoje būtų sukurta ar sustiprinta dominuojama padėtis vykdant prekybą mineralinėmis trąšomis.

Oficialus Konkurencijos tarybos raštas Seimo narius pasiekė po to, kai į ją, Generalinę prokuratūrą ir Nacionalinę žemės tarnybą kreipėsi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) frakcijos seniūnas R. Karbauskis.

Seimo narys primena, kad kreipėsi į šias institucijas, kai opozicija ėmė skleisti gandus, neva su R. Karbauskiu siejamos įmonės atlieka nesąžiningus ar įstatymus pažeidžiančius veiksmus.

„Visuomenę turi pasiekti objektyvi institucijų informacija, o ne Seimo opozicijos kuriamos visiškai tiesos neatitinkančios istorijos, nukreiptos prieš LVŽS ir jos lyderį“, - sako R. Karbauskis.

Seimo narys pareiškė, kad jį piktina opozicijos „viešais prasimanymais grįsti veiksmai, kuriais bandoma kompromituoti Seimo rinkimus laimėjusią politinę jėgą“.

Todėl jis vasario 27 d. kreipėsi į Konkurencijos tarybą, prašydamas visiems Seimo nariams pateikti Konkurencijos tarybos turimą informaciją apie padėtį žemės ūkio sektoriuje - grūdų, trąšų, žemės ūkio paskirties technikos rinkas, taip pat ir informaciją apie konkurencijos sąlygas minėtose rinkose, koncentraciją, faktus apie piktnaudžiavimą dominuojama padėtimi minėtose rinkose bei nustatytus pažeidimus.

Vasario 28 d. R. Karbauskis taip pat kreipėsi į Generalinę prokuratūrą ir Nacionalinę žemės tarnybą (NŽT) prie Žemės ūkio ministerijos. NŽT jis prašė Seimo nariams, kartu ir visuomenei pateikti informaciją apie fizinių ir juridinių asmenų disponavimą žemės ūkio paskirties žeme, žemės ūkio paskirties žemės koncentraciją, fizinių ir juridinių asmenų valdomų ūkių dydį.

Seimo narys prašė pasidalinti Nacionalinės žemės tarnybos turimais Lietuvos Respublikos žemės fondo, Nekilnojamojo turto registro suvestiniais duomenimis apie žemės sklypus, teisių į juos ir juridinių faktų įregistravimą nuo 1993 iki 2018 metų. Generalinės prokuratūros Seimo narys prašė pateikti Seimui informaciją, kiek nuo 1993 m. iki 2018 m. Lietuvoje buvo pradėta ikiteisminių tyrimų, jų baigta ir kiek bylų buvo perduota į teismą, kuriose buvo nagrinėtos veikos, susijusios su žemės grobimu, jos užvaldymu, prievartiniu bankrotu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Na liberalkonservatnikai,

Na liberalkonservatnikai, portretas
Ar dabar aisku? Gal pradekite dirbti vardan tos Lietuvos,nes kitoje kadensijoje ja matysite kaip savo ausis.

NA NA

NA NA  portretas
kadangi landsberginiai turi teisėsaugą po savo padu ,tai ji tik ir dirba jiems ,padeda landsberginiams diskredituoti seimo darbą ,kelia triukšmus , intrigas ,kad Lietuvos žmonės piktintus , dėl seimo nedarbo ir keltu valstiečiams pretenzijas ,tam dėdulė kgbistas landsbergis ir dovanojo savo anūkėliui gaujos krėslą ,kad tęstu Lietuvos diskreditavimą prieš pasaulį ir Lietuvos žmones ,,,sėkmės ,Lietuvai nusikratyti landsbergizmo ,,,

na ir kiršintojai ?

na ir kiršintojai ?  portretas
ar aiškus atsakymas ? Man taip nusibodo tie konservatoriai su liberaliais ir kitais ir LRT verslininko Jakilaičio vedamos laidos ....ko jūs siekiate ? kad dar daugiau žmonių paliktų Lietuvą ? Kodėl dergiate ? Ginate savo pinigus , gaunamus iš biudžeto t.y. visų mūsų , pradedant išlaikomais seimūnais ?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių