Seimas ėmėsi ratifikuoti sutartį, reikalingą Lietuvos narystei EBPO

  • Teksto dydis:

Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė sutarties dėl suteikiamų privilegijų, imunitetų ir lengvatų Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijai (EBPO) ratifikavimui.

Kaip pabrėžė projektą Seime pristatęs užsienio reikalų viceministras Raimundas Karoblis, šios birželį pasirašytos sutarties ratifikavimas reikalingas siekiant narystės organizacijoje.

„Susitarimo sudarymas yra būtina sąlyga Lietuvos narystei EBPO, tai yra vienas Lietuvos ir Vyriausybės prioritetų užsienio reikalų ir susijusiose srityse. Susitarimą ratifikavus ir jam įsigaliojus bus įtvirtintas EBPO teisinis statusas Lietuvoje, organizacijai ir jos atstovams, pareigūnams, ekspertams bus suteikiamos susitarime numatytos privilegijos, lengvatos ir imunitetai Lietuvos teritorijoje“, - sakė viceministras.

Parlamentarams apsvarsčius klausimą komitetuose, Seimas balsuos dėl sutarties ratifikavimo.

Lietuva liepą buvo oficialiai pakviesta pradėti derybas su EBPO. Organizacijos narėmis gali tapti tik ekonomiškai išsivysčiusios ir stabilios valstybės. Šiuo metu jai priklauso 34 šalys, tarp kurių – Vokietija, JAV, Australija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių