Seimas paskyrė tris naujus Aukščiausiojo Teismo teisėjus

  • Teksto dydis:

Seimas antradienį paskyrė tris naujus Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) teisėjus.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė skirti į šias pareigas pateikė Klaipėdos apygardos teismo pirmininką Arvydą Daugėlą, Apeliacinio teismo teisėjas Daivą Pranytę-Zalieckienę ir Godą Ambrasaitę-Balynienę.

Už A. Daugėlos kandidatūrą balsavo 87 Seimo nariai, prieš buvo devyni ir susilaikė šeši parlamentarai. A. Pranytė-Zalieckienė paskirta 83 balsais „už“, 13 parlamentarų buvus „prieš“ ir septyniems susilaikius.

Už G. Ambrasaitę-Balynienę balsavo 60 Seimo narių, prieš buvo 34 ir susilaikė aštuonis Seimo nariai.

Dėl LAT teisėjų skyrimo balsuota slaptai.

Kandidatūros Seimui pristatytos dar gruodžio 20 dieną, tačiau jų svarstymas daugiau nei du mėnesius buvo strigęs Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitete.

Opozicija tame įžvelgė politinius žaidimus, tuo metu komiteto vadovė „valstietė“ Agnė Širinskienė situaciją aiškino dideliu darbo krūviu.

Pagal Konstituciją ir Teismų įstatymą, LAT teisėjus skiria Seimas prezidento teikimu.

Kandidatūras parenka ir pasiūlo LAT pirmininkas. Dėl teisėjų skyrimo prezidentui pataria Teisėjų taryba.


Šiame straipsnyje: latteisėjaiteisėjų skyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Jelena

Jelena portretas
Arvydas Daugėla "Labai geras, aukštos kvalifikacijos teisėjas praktikas" 2016 m., nagrinėjant mano apeliacinę skundą, kartu su savo kolėgomis (Klaipėdos apygardos teismo teisėjai Remigijus Preikšaitis, Linas Paulikienas) "nepamatė" ir "nenustatė", o , mano nuomonę, faktiškai labai gerai pasliepė Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokurorės Vidos Kaubrytės ir Klaipėdos apylinkės teismo teisėjo Eugenijaus Antanausko darbo broką ir piktnaudžiavimo tarnybiniamį padietimį nusikaltėlio naudai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių