Seimas paskyrė naują valstybės kontrolierių

  • Teksto dydis:

Pasibaigus penkerių metų kadencijai, Seimas ketvirtadienį iš valstybės kontrolierės pareigų atleido Giedrę Švedienę ir į šias pareigas paskyrė Arūną Dulkį.

Pasibaigus penkerių metų kadencijai, Seimas ketvirtadienį iš valstybės kontrolierės pareigų atleido Giedrę Švedienę ir į šias pareigas paskyrė Arūną Dulkį.

Baigėsi kadencija

Kad G.Švedienė būtų atleista, ketvirtadienį balsavo 80 Seimo narių, prieš buvo du, susilaikė šeši parlamentarai. 

G.Švedienė iš pareigų bus atleista nuo balandžio 14 dienos. Į šias pareigas turėtų būti paskirtas šiuo metu Valstybės kontrolėje dirbantis Arūnas Dulkys.

Jeigu Seimas jo kandidatūrai ketvirtadienį per slaptą balsavimą pritars, jis penkerių metų kadencijai būtų paskirtas nuo balandžio 15 dienos.

„Ji (G.Švedienė - BNS) galėjo tęsti darbą šitose pareigose, nes dirbo gerai“, - teigė parlamentaras Naglis Puteikis.

Prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja Giedrė Kaminskaitė-Salters Seimui pristatydama šalies vadovės dekretą dėl G.Švedienės atleidimo teigė, kad prezidentė G.Švedienės antrai kadencijai neskiria, nes reikia skatinti atsinaujinimą vadovaujančiose pozicijose.

Paskyrė A. Dulkį

Pasibaigus penkerių metų kadencijai, Seimas ketvirtadienį iš valstybės kontrolierės pareigų atleido Giedrę Švedienę ir į šias pareigas paskyrė Valstybės kontrolės 8-ojo audito departamento direktorių Arūną Dulkį. Jis pradės dirbti balandžio 15 dieną.

Per slaptą balsavimą už A.Dulkį balsavo 90 Seimo narių, prieš buvo trys, o susilaikė šeši parlamentarai.

Seimo Audito komiteto pirmininkė „tvarkietė“ Jolita Vaickienė teigė tikinti, kad A.Dulkys pagerins Valstybės kontrolės veiklą.

„Nes Europos audito rūmai taip pat atliko šiais metais analizę, įvertino aukščiausią mūsų valstybės audito instituciją, turėjo keletą pastabų, bet iš esmės darbas įvertintas gerai. Tačiau yra keletas sričių, kur turėtume, tiksliau, jie turėtų dar padaryti tam tikrus namų darbus, įvertinti ir eiti ta linkme“, - teigė komiteto vadovė.

43 metų socialinių mokslų daktaras A.Dulkys yra pinigų politikos ir viešųjų finansų valdymo ekspertas. Valstybės kontrolės departamentas, kuriam jis pastaruoju metu vadovavo, atsakingas už Europos Sąjungos struktūrinių lėšų panaudojimą. Anksčiau jis yra dirbęs Lietuvos banke, Lietuvos monetų kalykloje.

Pagal Konstituciją, valstybės kontrolierių skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių