A. Šedžius migruoja į „Tvarką ir teisingumą“

  • Teksto dydis:

Buvęs Seimo narys, neparlamentinės Lietuvos liaudies partijos (LLP) pirmininkas Andrius Šedžius su dalimi partijos narių pereina į valdančiajai koalicijai priklausančią partiją „Tvarka ir teisingumas“.

Tokį pageidavimą A.Šedžius su komanda pareiškė penktadienį „tvarkiečių“ Šiaulių skyriui.

„Mūsų skyrius teigiamai priėmė tokį norą. Nutarėme, kad reikia pokyčių, didesnio komandinio darbo. Pas mus skyriuje - daugiau vyresnio amžiaus žmonės, A.Šedžiaus komandoje - daugiau jaunimo“, - pirmadienį BNS sakė „Tvarkos ir teisingumo“ Šiaulių miesto skyriaus pirmininkė aplinkos viceministrė Daiva Matonienė.

Anot jos, kol kas gautos dvi anketos su rekomendacijomis stoti į „Tvarką ir teisingumą“, tarp jų - A.Šedžiaus anketos nėra.

„Pareiškimą (stoti į partiją) esu parašęs, bet be datos. Formaliai dar esu Lietuvos liaudies partijos pirmininkas, o pirmininką atleisti iš pareigų gali tik suvažiavimas. Maždaug mėnesį truks sutvarkyti viską“, - BNS sakė A.Šedžius.

Jis tvirtino, kad su juo pereiti pas „tvarkiečius“ žada apie 1,2 tūkst. žmonių - tiek, kiek jis atsivedė į Lietuvos liaudies partiją.

„Liaudies partijoje liks apie tūkstantis narių“, - teigė politikas.

A.Šedžius sakė paliekąs LLP, nes nematąs galimybių įgyvendinti savo programinių nuostatų, ši partija esą neturi žmogiškųjų išteklių sėkmingai pasirodyti Seimo rinkimuose.

A.Šedžiaus perėjimas leis „Tvarkai ir teisingumui“ įkurti savo frakciją Šiaulių miesto savivaldybės taryboje. Mat iki šiol ir LLP, ir „tvarkiečiai“ taryboje turėjo po du atstovus, o frakciją įsteigti gali ne mažiau kaip trys politikai.

LLP prieš penkerius metus įkūrė buvusi premjerė Kazimiera Prunskienė. Dėl ištikusio insulto ji kurį laiką nėjo pareigų, o laikinuoju partijos vadovu paskirtas Rimantas Kumpis. A.Šedžius LLP vadovu išrinktas pernai vasarį.

LLP taryba šių metų kovą pašalino A.Šedžių iš partijos. Jis pats tokius veiksmus vadino neteisėtais ir tvirtino, kad šį „perversmą“ LLP suorganizavo 11 asmenų. Birželį surengus dar vieną šios partijos suvažiavimą, A.Šedžius pašalintas iš partijos, pareiškus nepasitikėjimą juo, pirmininku išrinktas Aras Sutkus iš Kauno. Tačiau paaiškėjo, kad ir šis sprendimas - negaliojantis, nes sušaukti suvažiavimą gali tik partijos pirmininkas, o jis to nedarė.

Spalio mėnesį Teisingumo ministerijos pateiktais duomenimis, partija turi per 2,6 tūkst. narių.

Savivaldos rinkimuose LLP gavo dvi vietas Šiaulių miesto taryboje, dvi vietas - Kalvarijos, vieną - Jurbarko savivaldybėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

YES

YES portretas
Šadžiaus įsiliejimas į partiją tik pagreitins Paxsiaus galą, nes nusisuks ir pagrindiniai rinkėjai, kai tokia kompanija renkasi. Greičiau balsuos už Darbo parcijas nei už Šedžiaus atplaišas.

TT

TT portretas
TT {partija Tuščia troba arba partija Tvarka ir (ne)teisingumas) konvulsiškai bando užsipildyti savo užkaborius. Manau, kad moralinio benamio Šadžiaus įsiliejimas į TT turėtų porai mėnesių pratęsti šios kuopelės konvulsijas.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių