Scenarijai, kaip galėtų pasielgti S. Skvernelis

Mano, kad S. Skvernelis rinkimuose nedalyvaus

Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) politologas profesorius Lauras Bielinis mano, kad premjeras S. Skvernelis prezidento rinkimuose nedalyvaus.

„Manau, kad jis neis į prezidentus. Jo situacija nėra tokia paprasta ir akivaizdu, kad jam nepasiseks tuose rinkimuose pademonstruoti kažko įspūdingo. Kodėl taip sakau? Dabar mesdamas premjero pareigas jis pripažintų, kad jam nesiseka: štai atėjo į premjerus, pabuvo, nieko nepadarė ir dabar vėl bandys kažkur eiti ir nieko nepadaryti. Jo prezidento rinkimų kampanijos greičiausiai nepamatysime“, – apibendrino L. Bielinis.

Politologo įsitikinimu, S. Skverneliui dabar reikia daryti vieną paprastą dalyką – realizuoti savo, kaip premjero, uždavinius taip, kad jie iš tikrųjų būtų įspūdingi. „Jei jis to nepadarys – ne tik prezidentu nebus, bet nebus ir premjeru. Mano nuojauta sako, kad jis neis [į rinkimus]. Jam jau dabar yra per akis problemų ir, manyčiau, jų turės dar daugiau“, – pridūrė L. Bielinis.

Politikos apžvalgininkas Vidmantas Valiušaitis taip pat abejoja, kad S. Skvernelis gali atsisakyti premjero pareigų dėl kandidatavimo prezidento rinkimuose: „Eis ar neis S. Skvernelis? Manau, jis yra atsakingesnis politikas nei kažkoks avantiūristas žaidėjas, kuris eina į premjerus tik tam, kad pabūtų laikinai. O ir premjero galios mūsų valstybėje vis dėlto didesnės. Vykdomosios valdžios galia ir įtaka – pakankamai svari pozicija.“

V. Valiušaičio teigimu, S. Skvernelis gali dalyvauti prezidento rinkimuose, tačiau tai lemtų nemažai veiksnių, o kol kas tie veiksniai esą neišryškėję. „Kai ateis laikas registruoti kandidatus prezidento rinkimuose, matysime visą politinę amplitudę: kokie tuo metu bus S. Skvernelio reitingai ir vyriausybės įsipareigojimai, galiausiai – kas užimtų premjero vietą?“ – svarstė V. Valiušaitis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Aivaras

Aivaras  portretas
Kaip lietuvoj taip nupaistama turekite garbes kur tupejo viskas tik blogejo

...

... portretas
Tai kad... iš po skverno milicininko 'mentalitetas' matos.

AS manau

AS manau portretas
Skverneliui dar daug koses reikia suvalgyti norint tapti Prezidentu.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių