Saugumo tarnybos ir Seimo komitetai: SGD saugomas maksimaliai

  • Teksto dydis:

Klaipėdos suskystintų gamtinių dujų (SGD) terminalas ir laivas-saugykla „Independence“ saugomi geriausiai iš šiuo metu Lietuvoje saugomų strateginių infrastruktūros objektų, teigia Viešojo saugumo tarnybos (VST) ir Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovai.

Parlamentaras Artūras Paulauskas sako, kad VST pareigūnai, prabilę apie SGD terminalo saugos spragas, elgiasi neatsakingai. VST vadovas Ričardas Pocius tai vadina išsišokimu ir žada pareigūnus atleisti, jeigu paaiškės, kad bus tam pagrindo.

„Šis objektas yra saugomas rimčiausiai iš šiuo metu Lietuvoje saugomų strateginių infrastruktūros objektų. Viską, ką maksimaliai galima padaryti, yra padaryta“, - trečiadienį žurnalistams Seime teigė A. Paulauskas.

„Mūsų vertinimu, iš tų objektų, ką saugo, tai yra geriausiai, tobuliausiomis technologijomis apsaugotas objektas“, - sakė R. Pocius. Tačiau jis pripažino, kad „nėra normalu“, kad saugantys SGD terminalą pareigūnai viešai kalba apie tokio statinio apsaugą.

„Tai nėra normalu. Tai yra išsišokimas. Tai – kai kurių pareigūnų asmeninės ambicijos. Manau, kad tokiu būdu reikšti nepasitenkinimo negalima. Jeigu jie savo tarnyba nepatenkinti, tai galima spręsti viduje. Mes jokių žinių ir nusiskundimų iš jų nesame gavę“, - teigė R. Pocius.

Jis patvirtino, kad apie SGD terminalo apsaugą viešai prabilę pareigūnai „tarnauja toliau“, tačiau jie bus atleisti iš darbo, „jeigu bus pagrindas“.

„Šiuo metu negaliu komentuoti, nes atliekame tyrimą. Tiriama, ar nėra atskleista valstybės paslaptis ir panašiai, laukiama tyrimo išvadų“, - teigė R. Pocius, neprognozuodamas, kada tyrimas bus baigtas. 

Pasak A. Paulausko, apie SGD terminalo saugą prakalbę VST darbuotojai taip savo vadovybei kerštauja, nes nesusitaria dėl darbo sąlygų.

„Tie žmonės kerštauja, nes vyksta ginčas su vadovybe dėl viršvalandžių apmokėjimo, dėl darbo laiko apskaitos ir kitų dalykų. Šis ginčas išsiliejo į kalbėjimą, kad pats terminalas yra nesaugus“,- aiškino A. Paulauskas.

Jo teigimu, tokios kalbos yra neatsakingos.

„Tai yra neatsakinga. Juolab, kad „Klaipėdos naftos“ vadovai sakė, kad jau po šių publikacijų sulaukė kai kurių draudimo kompanijų skambučių. Po tų publikacijų kilo visai geras atgarsis“, - sakė A. Paulauskas.

Portalas delfi.lt citavo VST pareigūną, teigusį, kad SGD terminalui saugoti trūksta darbuotojų, o ir šiuo metu tai darantiems pareigūnams nemokama už viršvalandžius, jiems tenka kęsti vadovų patyčias ir gąsdinimus, nepildomi anksčiau duoti pažadai.

Pasak neįvardijamo pareigūno, VST vadovybė nesirūpina ne tik darbuotojais, bet ir techninėmis terminalo apsaugos priemonėmis. Pasak darbuotojo, jie kone bejėgiai šį objektą patikimai apsaugoti žiemos metu.

Rugpjūčio pradžioje į tanklaivį Būtingės terminale atsitrenkė jachta. Jos, dėl blogų oro sąlygų, neužfiksavo nei kariuomenė, nei pasieniečiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
visgi manau, kad ka sako pareigunas yra tiesa... nes parodo, kad daug karininku nieko neveikia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių