Šalies vadovė: „Brexit“ klausimu Londone esama chaoso

  • Teksto dydis:

Derybų procesas dėl „Brexit“ bus ilgas ir užtruks ilgiau nei dvejus metus, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė. Pasak jos, Didžiojoje Britanijoje pastaruoju metu yra tam tikro politinio chaoso požymių.

„Dėl Europos esu visiškai tikra, tačiau negaliu taip užtikrintai kalbėti apie tai, kas vyksta Jungtinėje Karalystėje. Kol kas ten matome politinio chaoso požymius. Tiek išstojimo sutartis, tiek ateities santykių deklaracija gali būti nepakankama kai kuriems politikams. Balsavimas dėl sutarties Jungtinėje Karalystėje numatomas gruodžio mėn., todėl dar gali būti, kad ir gruodį, ir sausį grįšime prie išstojimo sutarties. Mums svarbiausia, kad būtų užtikrinti Europos šalių ir jų piliečių interesai, taip pat neskriaudžiant ir Didžiosios Britanijos. Europos pozicija šiuo klausimu yra labai vieninga“, - LRT teigė šalies vadovė.

Prezidentės nuomone, apsidrausdamos ES šalys Britanijai dėl ateities santykių daug nežada, todėl deklaracija dėl tolesnių santykių perspektyvų nėra labai konkreti. Pasak jos, deklaracijoje vyrauja daugiau bendros politinės intencijos.

„Derybų procesas bus ilgas ir tikrai užtruks ilgiau nei dvejus metus kaip dabar yra numatyta. Derybų sutarties nereikia ratifikuoti nacionaliniuose parlamentuose, pakanka daugumos pritarimo Europos vadovų taryboje, tuo tarpu susitarimui dėl ateities santykių turės pritarti visų šalių parlamentai. Todėl ši sutartis bus gerokai sunkesnė“, - sakė prezidentė.

Nerimaujančius dėl mūsų piliečių interesų prezidentė ramina, teigdama, kad išstojimo susitarime, kuris, pasak jos, užtruks dvejus ar ketverius metus, visi Lietuvos interesai yra atspindėti ir apsaugoti.

ELTA primena, kad lapkričio 25 d. neeilinė Europos Vadovų Taryba svarstys ir sieks politinio sutarimo dėl Jungtinės Karalystės išstojimo iš ES sutarties. Valstybių vadovai taip pat priims deklaraciją, kuri nubrėš pamatines ES ir Jungtinės Karalystės ateities santykių gaires.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tautininkas

 Tautininkas portretas
akivazdu,ji per daug sau leidzia,kaip ir jos jaunystes Partieciai.

POXUJ tas,,,, brexitas,,,,ir su juos sieti klausimai

POXUJ  tas,,,, brexitas,,,,ir  su  juos  sieti  klausimai   portretas
ir anglu sukurtas chaosas ...Tu varna ziurek ne brexita , o koky esi pati prikurus chaosa per dvi kadensijas lietuvoje ...su knservatkgbesnyku gauja ir savo statytiniais teisinigumo ministerijoj,teisejais ,prokurorais ,advokatais

o

o portretas
anglams patarimas daryti referenduma nes si /ledi/ kaip ir visos kitos /priskaldys malku/ kurias patys tures ir sukurent o zmonems nuo to ne geriau nes ta europekla ir pradejo lordai su scotlandjardu itakoti masonu o gal ir zydu?..
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių