A. Sakalas: turi keistis visa socialdemokratų vadovybė

  • Teksto dydis:

Iš socialdemokratų partijos pirmininkų turėtų atsistatydinti ne tik premjeras Algirdas Butkevičius - turi pasikeisti ir visa vadovybė, sako partijos garbės pirmininkas Aloyzas Sakalas.

„Aš tikiuosi, kad premjeras A.Butkevičius laikysis savo ankstesnių pažadų pasitraukti, jei rinkimai bus nesėkmingi. Tačiau reikia nedelsiant keisti ne tik jį, bet ir kitus kadrus vadovybėje. (...) Jei nebūtų taip susirgęs mūsų sveikatos apsaugos ministras Juras Požėla, būtent jį aš matyčiau naujuoju partijos pirmininku. Jei jis pasveiks, už jį ir agituosiu“, - „Lietuvos rytui“ sakė A.Sakalas.

Pasak jo, siekdami atsitiesti po nesėkmingų Seimo rinkimai socialdemokratai turi tapti tikra kairiąja politine jėga Lietuvoje. A.Sakalas teigė, jog partijos rezultatus Seimo rinkimuose lėmė būtent socialdemokratinės politikos trūkumas ir priešiška prezidentės Dalios Grybauskaitės pozicija.

Vėlų pirmadienio vakarą Vyriausiajai rinkimų komisijai paskelbus balsavimo rezultatus iš visų rinkimų apylinkių, paaiškėjo, kad už konservatorius balsavo 275 tūkst. 365 rinkėjai, tai sudaro 21,66 proc. visų atėjusių balsuoti rinkėjų. Partija laimėjo Seimo rinkimus daugiamandatėje apygardoje ir iškovojo 20 parlamentarų mandatų.

Antra liko Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, surinkusi 21,55 proc. balsų (19 mandatų), trečią vietą užėmė socialdemokratai su 14,43 proc. balsų (13 mandatų).



NAUJAUSI KOMENTARAI

ddd

ddd portretas
Nei as,nei visa Lietuva netiki,kad koncervatoriai saziningai surinko tiek balsu.Negali but.Visi keikia sita partija,tai netikiu kad balsavo. Ne be reikalo uzluzo internetas......Idomu,kas desis pakartojamam balsavime.

pastebėjimas

pastebėjimas portretas
A. Sakalas teisus. Tiek Bukevičius, Šiaulienė, Bernatonis, Sysas visi šie turi trauktis arba juos geriausia būtų išmesti iš partijos

NENUSIŠNEKĖ DIEDELI sakale

NENUSIŠNEKĖ DIEDELI   sakale portretas
soseldomkratai pasikeis tik TADA, KAI ANDRIUKAITIS išmes iš parcijos visus prisigrūdusius komuniagas ant brazaucko platformos. Tai būtų nauja partija su patraukliu jaunimu ir ji galėtų konkuruoti su valstiečiais ar kolūkiečiais.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių