S. Skvernelis: Vyriausybė dės visas pastangas susigrąžinti Vasario 16-osios aktą

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad Lietuva tikisi susigrąžinti Vokietijoje aptiktą Lietuvos Nepriklausomybės Akto originalą ir neabejoja Vokietijos geranoriškumu.

„Aš tai vertinu kaip esminį įvykį, kaip vieną geriausių žinių šiais metais (...). Džiugu, kad pavyko surasti, surasti mūsų mokslininkui ir tikrai manau, kad tai prasmingas stimulas mūsų šimtmečiui. Manau, kad mūsų aktas turėtų grįžti į Lietuvą. Vyriausybė darys viską, ieškos būdų, kaip tą aktą susigrąžinti. Aš manau, kad ir iš Vokietijos pusės galime tikėtis geranoriškumo, tai būtų geriausia Vokietijos dovana šimtmečio proga“, - BNS sakė premjeras.

Jis sako neturėjęs minčių, jog aktas gali būti Vokietijoje, nors vieno pirmųjų vizito Vokietijoje metu jam Lietuvos ambasadorius Deividas Matulionis ir buvo užsiminęs apie prielaidas, jog akto galbūt reikėtų ieškoti Užsienio reikalų ministerijos diplomatiniame archyve.

„Galbūt jis irgi prisidėjo tą nuorodą padarydamas“, - sakė Vyriausybės vadovas.

Tai būtų geriausia Vokietijos dovana šimtmečio proga.

Jis sako, kad pirmiausiai dėl Akto gražinimo bus konsultuojamasi su ambasadoriumi D.Matulioniu, su specialistais.

„Tikrai nesu pasiruošęs pasakyti teisinių niuansų, kokia yra realybė jį susigrąžinti, bet tikrai pastangas dėsime, kad aktas grįžtų į istorinę sostinę minint mūsų nepriklausomybės šimtmetį ir kad niekada daugiau tos nepriklausomybės neprarastumėme (...). Suprantama, kad be geranoriškumo turbūt bus sunku padaryti, bet žinant mūsų santykius su Vokietija, galime tikėtis, kad šitas aktas tikrai gali grįžti ten, kur jis yra labai svarbus mūsų žmonėms“, - teigė premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Gal iš pradžių atsiskaitykite su V RM pensininkais?Mes dar kol kas gyvi

Ona

Ona portretas
Skverneli,geriau visi dėkite pastangas,kad Lietuvos piliečiai pasijustų žmonėmis,o ne įvairių valdžių patyčių objektais!Popieriumi sotūs nebus.

Anonimas

Anonimas portretas
Dabar ne vienas norės pasišildyti ant laurų
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių