S. Skvernelis vyksta į Elektrėnus ir Kaišiadoris, aplankys Kruonio HAE

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis penktadienį vyksta į Elektrėnus ir Kaišiadoris, apsilankys Kruonio hidroakumuliacinėje elektrinėje (HAE) ir susipažins su jos plėtra.

„Susipažins su esama situacija ir, matyt, aptars plėtros galimybes. Tai vienas iš tradicinių premjero vizitų į regioną, kur stengiamasi apsilankyti skirtingo profilio įstaigose“, – BNS teigė premjero atstovas Tomas Beržinskas.

Kruonio HAE valdančios „Lietuvos energijos gamybos“ atstovas Valentas Neviera teigia, kad tai bus pažintinis premjero vizitas elektrinėje.

„Tai nėra darbinis vizitas, tiesiog planuojame premjerui aprodyti elektrinę ir papasakoti apie projektus, kurie yra numatomi. Vienas iš tų projektų yra elektrinės plėtra įrengiant 5-ąjį hidroagregatą. Šalia šito projekto yra Kruonio pramoninis parkas, vėjo parko projektas (...) apie kuriuos mes papasakosime“, – BNS sakė V. Neviera.

Nacionalinės energetikos strategijos projekte Kruonio HAE plėtra įvardijama kaip vienas pagrindinių projektų.

Premjeras penktadienį taip pat susitiks su Kaišiadorių rajono savivaldybės atstovais, lankysis Kaišiadorių Algirdo Brazausko gimnazijoje, duonos kepykloje „Gudobelė“. Vėliau ministras pirmininkas vyks į Elektrėnų ledo rūmus ir Elektrėnų baseiną, susitiks su Elektrėnų savivaldybės atstovais.

Šiemet premjeras jau yra aplankęs Klaipėdos rajoną, Pagėgius, Šilutę, Visaginą, Pasvalio rajoną ir kitas šalies vietoves. 2017 metais jis 20 kartų keliavo po visą šalį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių