S. Skvernelis: sprendimas dėl tolesnio darbo Vyriausybėje – po susitikimo su premjeru

  • Teksto dydis:

Apie atsistatydinimą praėjusią savaitę pranešęs vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis teigia, kad galutinis sprendimas dėl jo tolesnio darbo Vyriausybėje paaiškės po šį penktadienį planuojamo susitikimo su premjeru Algirdu Butkevičiumi, kuris šiuo metu vieši Kinijoje.

LRT televizijos laidoje „Dėmesio centre“ S.Skvernelis pripažino turintis planų tęsti politiko karjerą ir neatmetė galimybės dalyvauti kitąmet vyksiančiuose Seimo rinkuose, tačiau neatskleidė, ar kandidatuos savarankiškai, ar jungsis prie kurios nors politinės partijos.

„Aš tikrai laukiu pokalbio su ministru pirmininku, nes mes pakalbėjome praktiškai po tų visų įtampų tik telefonu. Tokie pokalbiai aišku yra fragmentuoti labai ir epizodiški. Tai dėl to tikrai laukiu grįžtant premjero ir tikiuosi, kad mes su juo tikrai turėsime dalykinį pokalbį“, - sakė S.Skvernelis.

„Nespėliokime, yra šiandien tokia pozicija (dėl atsistatydinimo - BNS) išreikšta, yra procedūra ir palaukime penktadienio“, - paklaustas, ar pokalbis su premjeru gali pakeisti jo apsisprendimą, pridūrė S.Skvernelis.

Vėliau, paklaustas ar jo ateitis vidaus reikalų ministro poste paaiškės būtent po susitikimo su premjeru ir tuomet bus aiškus galutinis sprendimas, S.Skvernelis lakoniškai atsakė „taip“.

Ministras pripažino, kad viena iš sprendimo trauktis priežasčių, yra prezidentės Dalios Grybauskaitės išsakyta kritika. Prezidentė pareiškė, kad ministras jau ne pirmą kartą demonstruoja „žemą politinės kultūros lygį“, neprisiimdamas atsakomybės.

„Na, tiesiog nebeliko kitokios galimybės aš manau (...) Manau, tai sprendimas toks, kuris turi būti“, - teigė S.Skvernelis.

Pasak S.Skvernelio, sutikęs tapti vidaus reikalų ministru jis pradėjo politiko karjerą ir šiuo metu turi planų ją tęsti toliau, taip pat norėtų toliau įgyvendinti pradėtas reformas vidaus reikalų sistemoje.

„Mes įgijome po ilgų batalijų ir kovų teisės aktus reikalingus (...) Atsirado galimybės tas įsisenėjusias problemas vidaus reikalų sistemoje spręsti. Tai toks tikslas ir noras mano buvo, automatiškai tai yra politinė pareigybė“, - teigė ministras.

Anot S.Skvernelio, parašęs atsistatydinimo prašymą jis neturėjo didelio noro likti politikoje ir dalyvauti Seimo rinkimuose, tačiau pastarosiomis dienomis jo požiūris keičiasi.

„Žmonių, dėl kurių mes dirbame, dėl kurių saugumo mes tikrai aukojamės, jų reakcija mane nustebino ir sujaudino. Na ir mintis yra, o gal... (...) Na, rinkimai dar labai toli yra, leiskite dirbti darbus, leiskite padaryti tuos darbus, kad nebūtų viskas vertinama per rinkimų prizmę“, - sakė S.Skvernelis.

Partijos “Tvarka ir teisingumas“ į ministrus deleguotas S.Skvernelis nepaneigė, kad pasiūlymų tęsti politinę karjerą yra sulaukęs ir iš socialdemokratų, ir iš liberalų.

„Aš tikrai neneigiu, mes tikrai kalbėjomės faktiškai su visomis politinėmis partijomis, parlamentinėmis ir neparlamentinėmis, didesnėmis ir mažesnėms. Aš su visais lygiai tą patį kalbu, tikrai esu atviras žmogus, diskutuoju ir tą patį klausimą visiems keliu - ką mes galime prasmingo nuveikti? Kol kas tikrai nė viena politinė jėga, galbūt be atskirų fragmentų, nepasakė (...) ką gi per tuos ketverius metus reikia padaryti, kur mes galime žygiuoti, kokie yra prioritetai (...) Kol kas viso to nėra, dėl todėl visi tie pokalbiai yra tik pokalbiai“, - tvirtino S.Skvernelis.

Jis pabrėžė, kad kalbėti apie apygardas, kuriose jis galėtų kandidatuoti, yra per anksti.

„Galiausiai ir to varianto neatmeskime - surinkti tūkstantį parašų reikia ir tu apsisprendi, kur tu nori iš tikrųjų kandidatuoti. Aš manau, kad nesurinkus tūkstančio parašų gyventojų apygardoje, tai apie ką mes galime kalbėti, apie kokį kandidatavimą“, - pabrėžė ministras..

S.Skvernelis atsistatydinimo pareiškimą parašė praėjusį penktadienį, sulaukęs daug kritikos dėl ketvirtadienio vakarą įvykusio incidento, kai įtariamasis pagrobė iš policininkų automatą ir su juo paspruko. Be to, jis įsivėlė į konfliktą su Seimo pirmininke - ji teigė, kad per pokalbį telefonu negavo iš ministro informacijos apie įvykį. Paskelbus apie šį sprendimą, A.Butkevičius išreiškė viltį, kad vidaus reikalų ministras persigalvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vis tik

Vis tik portretas
O vis tik, žinant šiandieninę situaciją Lietuvoje, kai gatvėse begaliniai kamščiai ir žmonės vėluoja į darbus ir dalykinius susitikimus, bei vertinant tai, kad Gerbiamas Skvernelis nieko gero nesuspėjo nuveikti ministro poste, kur kas geriau būtų jei jis taptų kelių policininku ir ten padėtų savo kolegoms reguliuoti sudėtingus gatvių transporto srautus. Čia jis neabejotinai pagelbėtų visai jį remiančiai Lietuvos liaudžiai.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių