S. Skvernelis rūpinasi politikų parama savo programai

Artėjant Seimo rudens sesijai, premjeras susitiko su opozicinės konservatorių partijos pirmininku Gabrieliumi Landsbergiu aptarti galimą bendradarbiavimą priimant sprendimus dėl svarbių reformų. Tačiau tikina apie bendros koalicijos klausimus nekalbėję, jei socialdemokratai apsispręstų trauktis iš valdančiosios daugumos.

Šiandienis Premjero ir opozicijoje esančių konservatorių partijos pirmininko Gabrieliaus Landsbergio susitikimas, pasak Sauliaus Skvernelio, nėra išskirtinis. Artėjant Seimo rudens sesijai norėta aptarti laukiančius darbus, apie juos kalbėta ir su partneriais socialdemokratais, tiesa ne su partijos vadovu. Apie galimą koaliciją su konservatoriais, premjero teigimu, pagrindo kalbėti kol kas nėra.

„Mes nekalbėjome apie paramą vyriausybei, kadangi kol kas ta parama nėra reikalinga. Yra koalicija, yra dauguma ir ji šiuo metu yra tokia egzistuojanti, mes kalbėjome šiek tiek plačiau apie tuos darbus, esminius dalykus, kurie reikalingi valstybei“, – kalbėjo S. Skvernelis.

G. Landsbergis sakė nematantis dabar galimybių eiti į koaliciją su valstiečiais ir žaliaisiais, be to yra įsitikinęs, kad socialdemokratų frakcija Seime neleis partijai pasitraukti iš valdančiosios daugumos.

„Aš manau, kad LSDP frakcija ir partijos vadovybė padarys viską, absoliučiai viską, bet ką, kad socialdemokratai liktų koalicijoje, ir visi ženklai į tai rodo. Ar tai reikš vyriausybės stabilumą, ar tai reikš valdančiosios daugumos stabilumą, leis priimti sprendimus, įstatymus, tokius kaip rudenį visiems mums gręsiantį biudžetą, aš tuo labai didžiai abejoju. Tačiau, jei vis dėlto kažkas statytų pinigus ir klaustų mano patarimo, aš sakyčiau, kad turbūt socialdemokratai liks koalicijoje“, – svarstė TS-LKD pirmininkas.

„Nėra seimo socdemų, nėra likusių socdemų. Yra viena LSDP ir priimtas sprendimas galios visiems, jo bus laikomasi. Jeigu yra koalicija, koalicijoje klausimai turi būti sprendžiami ir tik išsprendus juos, jie gali toliau judėti. Tuo tarpu konsensuso, sutarimo paieškų nebuvimas rodo, kad koalicija yra neproduktyvi ir leidžia koalicijos partneriams ieškoti alternatyvų veikimo būdų – konstruktyvi opozicija ar parama iš opozicinių partijų, kaip dabar elgiasi valstiečiai žalieji“, – sakė Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Socialdemokratų vadovybė partijos skyrių pozicijų dėl tolesnio darbo su valstiečiais-žaliaisiais laukia iki rugsėjo 20 d., po to žada šį klausimą svarstyti partijos taryboje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jonas vingis

jonas vingis portretas
Pakilo vejas ir Puka nunese i dausas

...

... portretas
Prie ko čia 'SAVO' programa, jei Vyriausybė yra VISŲ ir privalo vykdyt Seimo nurodymus.

Rimantas Gliužeckas

Rimantas Gliužeckas portretas
Kur prapuolė K.Pūkas?Be jo kaip be rankų.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių