S. Skvernelis rado būdą, kaip auklėti medžioklę mėgstančius politikus

Premjeras Saulius Skvernelis siūlo, kad būtų viešinami medžioklės lapai, tai, jo nuomone, leistų žinoti, su kuo medžioja politikai ir būtų naudinga didinant skaidrumą valstybės valdyme.

„Labai būtų sveika matyti ir tai galbūt prisidėtų prie šio pomėgio tam tikro reabilitavimo – tie patys medžioklės lapai, jei jie būtų viešai skelbiami, tiesiog matytų, kas su kuo ir ką medžioja ir kas galiausiai susimoka už tą medžioklę“, – žurnalistams trečiadienį sakė premjeras.

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį konstatavo, kad Aplinkos ministerijos kancleris Robertas Klovas, priimdamas sprendimus atrenkant ir skiriant į Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktoriaus pareigas savo medžioklės bičiulį Donatą Dudutį supainiojo interesus. VTEK medžiaga rodo, kad tik prasidėjus konkursui R.Klovas dvi dienas medžiojo su D.Dudučiu, jie priklausė vienam medžioklės klubui.

S.Skvernelis sako, kad VTEK konstatavus, jog yra pažeista etika, kancleris turėtų priimti sprendimą trauktis iš pareigų, jei jis to nedarys, sprendimą turėtų priimti ministras Kęstutis Navickas. Pats R.Klovas yra apsisprendęs pareigas palikti rugsėjį.

„Jei sutarta su ministru, jei tai yra šalių sutarimas, rugsėjis labai greitai bus“, – taip sprendimą įvertino S.Skvernelis.

Ministras pirmininkas sakė, kad ir pats Gamtos apsaugos ir miškų departamento direktoriaus konkursas „kelia tam tikrų abejonių“, todėl dėl D.Dudučio buvimo pareigose taip pat turėtų apsispręsti K.Navickas, jei bus nustatyta, kad dėl medžioklės šis „galėjo gauti kažkokių privalumų ar prioritetų“ prieš kitus konkurso dalyvius.

„Dėl konkurso – teisės aktai nenumato galimybių naujo (konkurso) skelbti, bet turi įvertinti tą situaciją ir pats konkurso laimėtojas, ir aplinkos ministras“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

S.Skvernelis taip pat teigė, kad medžioklė yra teisėtas hobis, tačiau pripažino, jog jis yra tapęs „simboliu, kur yra sprendžiami klausimai nešvariai, neskaidriai“.

„Bet lygiai tą patį galima, jei nori (...) ir žvejyboje spręsti“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Karklas

Karklas portretas
Labai gerai , kad žmonės eina į mišką, kad ir medžioti. Todėl žino bent kaip miškas atrodo. Tuo tarpu urędijų reformą buldozeriu stumia tie,kurie miške nėra nei kojos įkėlę,tuo labiau sušlapę. Apie mišką ir apie kaimo žmogų jie jokio supratimo neturi. Vienam miškas buvo tik policijos mašinos įkišimo vieta. Kitas iš vis mišką matęs tik Vingio parke. Jeigu užsikabino už medžiotojų, tai tuo labiau reikėtų patikrinti visus rotarius. Jie ne tik kartu medžioja, bet ir miega. Labai būtų puiku paskelbti jų sąrašiuką. Štai tada ir paaiškėtų, kam ir kodėl tos ,, reformos "reikia.

Anonimas

Anonimas portretas
jie renkasi i medziokle prisigert,ir naudingu pazinciu ieskot

Chi chi chi

Chi chi chi portretas
Neatlaikė Putino subinlaižių galvelės intensyvios terapijos seansų Kremliaus propaganda: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių