S. Skvernelis – prieš LRT tarybos narių skyrimą pagal politikų kadencijas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį pareiškė esantis prieš siūlymus keisti visuomeninio transliuotojo LRT tarybos narių skyrimo tvarką, ją susiejant su skiriančiųjų institucijų kadencijomis.

„Aš tikrai nesutikčiau, kad reikėtų sutapatinti tarybos narių pasikeitimą su politinio ciklo pasikeitimu“, – antradienį LRT radijui sakė premjeras.

Pasak jo, dabartinis LRT tarybos narių skyrimo modelis yra „labai pagrįstas ir racionalus“, nes išsaugo visuomeninio transliuotojo nepriklausomumą.

Ministras pirmininkas tvirtino, kad dabartinis LRT valdymo modelis yra pasiteisinęs, nors siūlymus dėl žiniasklaidos grupės valdybos įkūrimo galima būtų svarstyti.

Vis dėlto S. Skvernelis teigė, kad ankstesnėms LRT valdžioms „galbūt nebuvo kompetencijos, noro“ prižiūrėti visuomeninio transliuotojo ūkinės ir finansinės veiklos.

LRT valdymo struktūrą ir tarybos narių skyrimo tvarką siūlo keisti jo veiklą nagrinėjusi Seimo komisija. Pagal siūlymus, LRT taryba liktų atsakinga už turinį, o valdymo funkcijos būtų perduotos naujai steigiamai institucijai – valdybai.

Lietuvos nacionalinio radijo ir televizijos vadovė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė teigia, kad šie siūlymai gali pakenkti LRT nepriklausomumui.


Šiame straipsnyje: Saulius SkvernelisLRTtaryba

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Mums nereikia valstybės valstybėje.

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
žiniasklaida bando įlįsti į vyriausybės posėdžių virtuvę... manau, kad žiniasklaidai turėtų būti įdomūs vyriausybės sprendimai, o ne tai ar ten Premjeras ką užsiminė posėdžio metu (o gal ir pavartojo netinkamą žodį)... tokios laidos per radiją yra bandymas paveikti vyriausybę, tai yra atviras kišimasis į valstybės valdymo procesą... tai jau yra politikavimas... tai yra neleistina žiniasklaidai, nes, matomai, kažkas per žiniasklaidą bando veikti vyriausybę... tai jau yra jokia demokratija... hm...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių