S. Skvernelis pasakė, ką mano apie galimus koalicijos pokyčius

Kol kas reikia kalbėti apie tą koaliciją, kuri yra šiandien, nes, nepaisant visko, ji dirba, LRT RADIJUI sako ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

Anot jo, vyriausybė bendrauja ir bendraus su opozicinėmis frakcijomis, su kuriomis vienu ar kitu klausimu nuomonės sutampa. Vis dėlto, ar koalicija išsilaikys visą kadencija premjeras tikina neprognozuosiantis: „Prognozuoti – ne mano darbas. Galbūt mūsų iškilūs politologai galėtų paprognozuoti, įvertinti ir pateikti savo įžvalgas.“

– Pirmadienį ryte sakėte, kad dirbate mažumos vyriausybėje, tačiau vakare jau buvote gerokai nuosaikesnis ir teigėte, kad koalicija negriūva. Vis dėlto socialdemokratai išplatino pranešim, kuriame sakė, kad koalicija negali būti pagrįsta diktatu. Kaip dabar yra? Ar iš tikrųjų „valstiečiai“ nepaiso socialdemokratų nuomonės?

– Manau, kad paisome nuomonės visais klausimais, nes mūsų nuomonės perkeltos į vyriausybės programą, vyriausybės programos priemonių įgyvendinimo planą. Tiesiog jo nuosekliai laikomės.

– „Lietuvos žinioms“ vienas neįvardintas Seimo socialdemokratų frakcijos narys sakė: „Iš principo neisime iš koalicijos. Jeigu „valstiečiai“ nori, tegu išeina. S. Skvernelis turi vieną kartą suvaldyti savo aroganciją ir pagaliau suvokti, jog politikoje nėra taip, kad vienas nurodinėja, o kiti klusniai vykdo.“ Ką apie tai manytumėte?

– Aš tiesiog nekomentuosiu „no name`ų“  [liet. bevardžių – LRT.lt] pareiškimų. Arba tai yra žmogus, kuris konkrečiai pasako, arba tai yra galbūt kažkoks gandas, prasimanymas. Neturiu ką ir komentuoti apie tai.

– Kokie kiti galėtų būti variantai, jei socialdemokratų nebūtų koalicijoje? Gabrielius Landsbergis yra sakęs, kad jo partija atvira deryboms dėl bendradarbiavimo. Kaip tokia perspektyva?

– Manau, kad kol kas reikia kalbėti apie tą koaliciją, kuri šiandien yra, nepaisant tam tikrų nepasirašytų, vakar išplatintų pranešimų (nors tokia tematika nebuvo kalbama su socialdemokratais), nepaisant kai kurių, kaip sako, neįvardintų asmenų.

Manau, kol koalicijos sutartis galioja, ji veikia. Mūsų vyriausybė, kaip ir frakcija, Seime ieško plataus sutarimo dėl reformų, reikalingų valstybei. Bendraujame ir bendrausime su opozicinėmis frakcijomis, su kuriomis vienu ar kitu klausimu nuomonės sutampa ir jos gali paremti vyriausybės sprendimus.

– Daug kas pastebi jūsų šiltus santykius su konservatorių partija. Ar jūs esate kalbėję apie galimybę  būti su jais koalicijoje?

– Kalbama buvo rinkiminės kampanijos metu. Po to, kai buvo pasirašyta koalicijos sutartis, apie tai kalbos nėra. Tiesiog kalbama ir diskutuojama apie atskirus vyriausybės siūlomus įstatymų projektus, kuriuos galėtų paremti didžiausia opozicinė frakcija Seime, jeigu jų nuomonė tais klausimais sutampa.

– Bent jau dabar koalicijai jokio pavojaus nėra?

– Manau, kad koalicija, kaip minėjau, nepaisant visko, šiandien dirba. Tą faktą mes ir konstatuojame.

– Ar koalicija išsilaikys visą kadenciją?

– Tikrai neužsiimsiu prognozėmis. Prognozuoti – ne mano darbas. Galbūt mūsų iškilūs politologai galėtų paprognozuoti, įvertinti ir pateikti savo įžvalgas.


Šiame straipsnyje: Saulius Skverneliskoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių