S. Skvernelis: nėra jokio pagrindo A. Tapinui kreiptis į teisėsaugą

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad po žurnalisto Andriaus Tapino pareiškimo ir iškelto reikalavimo viešai atsiprašyti su juo toliau bendraus taip, kaip ir su kitais žurnalistais.

„Aš, manau, kad tai kiekvieno žmogaus apsisprendimas, kaip jis galvoja, galimai savo teises pažeistas ginti, tai yra vienas dalykas. O kaip su žurnalistu, kaip ir su visais kitais žurnalistais, bendravimas yra toks, koks turi būti. Žurnalistai klausia, o klausiamasis atsako, ir tas bendravimas tikrai nesikeis. Kalbant iš profesinės pusės, žurnalisto ir valdžios atstovo bendravimas negali kisti, nepriklausomai nuo to, kad yra kažkokie ar vienokie procesai pradėti“, - LRT radijui kalbėjo S. Skvernelis.

Kartu premjeras pabrėžė, kad, jo nuomone, nėra jokio pagrindo A. Tapinui kreiptis į teisėsaugą.

Žodžio laisvę ir galimybę kritikuoti, teisę pasisakyti visais klausimais ir reikšti savo nuomonę turi ne tik žurnalistai, turi bet kuris visuomenės narys, net ir ministras pirmininkas.

„Aš manau, kad tam nėra jokio pagrindo (kreiptis į teismą. - ELTA), bet kiekvienas žmogus demokratinėje šalyje tokią teisę turi, ir ji yra gerbtina“, - sakė premjeras. S. Skvernelis tvirtino, kad Lietuvoje teisę pasisakyti turi visi, ir tai reikėtų gerbti.

„Žodžio laisvę ir galimybę kritikuoti, teisę pasisakyti visais klausimais ir reikšti savo nuomonę turi ne tik žurnalistai, turi bet kuris visuomenės narys, net ir ministras pirmininkas“, - apibendrino S. Skvernelis.

Pastarąją savaitę A. Tapinas pareiškė, kad S. Skvernelio išsakyti teiginiai, jog jis užsiima politine veikla, organizuoja mokytojų protesto akcijas ir siekia nuversti teisėtai išrinktą valdžią, neatitinka realybės ir žeidžia jį kaip žurnalistą.

Pabrėždamas, kad premjeras iki šiol nepaneigė savo mestų kaltinimų, A. Tapinas reikalauja viešo premjero atsiprašymo. Jei premjeras per 14 dienų neatsiprašys, pabrėžė žurnalistas, jis kreipsis į generalinį prokurorą, kad S. Skverneliui būtų pradėtas ikiteisminis tyrimas, pagal konkrečius Baudžiamojo kodekso ir Konstitucijos straipsnius.

Kitą dieną po A. Tapino kreipimosi premjero atstovas spaudai pranešė, kad S. Skvernelis nėra linkęs veltis į diskusiją su A. Tapinu.

„Šiame Andriaus Tapino šou premjeras nedalyvaus“, - Eltai teigė S. Skvernelio patarėjas viešųjų ryšių klausimais Tomas Beržinskas.

Premjeras 2018 m. gruodžio 6 d. Liberalų frakcijoje sakė, kad jam į rankas pakliuvo „valstiečių“ valdžios nuvertimo planas. Kartu premjeras teigė, kad 2018 m. gruodžio mėnesį vykusią mokytojų protesto akciją „Paskutinis skambutis“ organizuoja ne pedagogų profsąjungos, bet politiku tapti panoręs A. Tapinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Netikro zuikio svajonės Tapinėliui Leninu tapt.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Įžvelgiu du variantus.Jeigu Tapinas nepasodins Skvernelio už šmeižtą,tai Skvernelis pasodins Tapiną už mokytojų riaušių ir valstybinio perversmo organizavimą.Juk Tapinas Lietuvai tas pat kaip Leninas Rusijai.

Manau.ir zmones turetu tai suprasti.

Manau.ir zmones turetu tai suprasti. portretas
Skverneli matau,kad nesupranti zodzio laisves.Zodzio laisve maisai su smeiztu.Smeizei konservatorius ,kad tarnauja Rusijai ir del ju paprasei pazymos.Uzsipuolei Tapina ,kad jis organizavo streika.Tokiu pasakytu neteisubes zodziu per daug pas atsakingas pareigas uzimanti politika.Tai yra smeiztas.O teisejus ir prokurorus papirko pakeles algas.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių