S. Skvernelis: Lietuva ir Švedija toliau puoselės EHU projektą

  • Teksto dydis:

Pirmadienį ministras pirmininkas Saulius Skvernelis susitiko su Švedijos parlamento Riksdago pirmininku Urbanu Ahlinu.

„Džiaugiuosi, jog mūsų šalių dvišaliai santykiai yra puikūs ir dinamiški, plėtojami intensyvūs politiniai kontaktai. Nepamirštame Švedijos neįkainojamos paramos Lietuvos valstybingumo įtvirtinimo kelyje ir  siekiant narystės Europos Sąjungoje. Švedija yra ypač svarbi ir patikima Lietuvos partnerė, vystant bendradarbiavimą ekonomikos, energetinio bei regioninio saugumo bei gynybos srityse.“, - sakė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis pabrėžė, jog Lietuva vertina Švedijos indėlį stiprinant bendradarbiavimą su Rytų partnerystės šalimis. Vienas iš ryškiausių to pavyzdžių – Švedijos lyderystė koordinuojant Europos humanitarinio universiteto (EHU) Vilniuje donorų veiklą.

„Priminsiu, jog spalio 31 dieną Vyriausybės nutarimu EHU perduotos ką tik restauruotos buvusio Augustinų vienuolyno patalpos Vilniaus senamiestyje. Skiriame EHU didelį dėmesį, nes šis projektas svarbus ne tik Baltarusijos jaunimui, jis turi ypatingą prasmę ir regioniniame kontekste“, - pažymėjo premjeras.

Jis akcentavo, jog Švedija lieka didžiausia investuotoja Lietuvoje, o švedų investuotojai – vieni stambiausių darbo vietų kūrėjų. „Skatiname ir toliau plėsti investicinius projektus finansų, gamybos, inžinerijos, mokslo, inovacijų ir kitose srityse, juolab, kad mūsų planuojami mokestiniai pokyčiai investuotojams bus tikrai patrauklūs“, - teigė S. Skvernelis.

Riksdago pirmininkas taip pat pabrėžė tolesnės EHU veiklos svarbą bei reikšmingą Lietuvos paramą šiam projektui. Svečias pagyrė Lietuvos pažangą bei pastangas tiek valstybės viduje, tiek ir tarptautiniu mastu.

Susitikime taip pat aptarta Astravo AE problematika, Baltijos šalių elektros tinklų sinchronizavimo bei regiono saugumo klausimai, kalbėta apie būtinybę užtikrinti tinkamą finansavimą uždaromai Ignalinos AE.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių