S. Skvernelis kol kas nemato pagrindo M. Basčio apkaltai

Premjeras Saulius Skvernelis sako kol kas nematantis pagrindo socialdemokrato Mindaugo Basčio apkaltai, Valstybės saugumo departamentui (VSD) atsisakius jam išduoti leidimą dirbti su slapta informacija dėl asmeninių ryšių su nusikalstamo pasaulio ir Rusijos energetikos kompanijų atstovais.

„Aš nemanau, pagal tuos turimus faktus, kad būtų pagrindas šiandien apkaltai, bet reikia pasižiūrėti, kokia ta informacija pateikta, kuo disponuoja VSD, ir tada kolegos turėtų apsispręsti, ar toks kolega gali atlikti nepriklausomo, neįtakojamo tautos atstovo funkcijas Seime“, – penktadienį žurnalistams Seime sakė S.Skvernelis.

Pasak S.Skvernelio, į klausimą, ar galės eiti Seimo nario pareigas, turi atsakyti pats M.Bastys. Socialdemokratas patvirtino pasitraukiantis iš Seimo vadovybės, tačiau parlamentaro mandato atsisakyti neketina.

„VSD atliko savo funkciją ir konstatavo, kad šiuo politiku, kalbant apie informaciją, kuria gali disponuoti valstybės politikai ir kuri susijusi su valstybė paslaptimi, iš esmės negalima pasitikėti. Ar tai gali būti kliūtis vykdant Seimo nario pareigas, turėtų spręsti pirmiausia pats Seimo narys, ar jis tikrai galės darbuotis, išlikti nepriklausmas ir neįtakojamas. Jis pats turėtų pasakyti, nes jis pats geriausiai žino“, – kalbėjo premjeras.

Apie apkaltą M.Basčiui, jei jis nesitrauks iš Seimo, prakalbo parlamento vadovas Viktoras Pranckietis, taip pat ir parlamento opozicija.

„Geriausias būdas tai būtų jam pačiam apsispręsti. Šiaip neturėtų turbūt būti (Seimo nariu – BNS). Bet mes negalime jam diktuoti tokių sąlygų, nebent apkaltos proceso būdu. Bet turėtume pakeisti Seimo statutą, kadangi Konstitucinis Teismas yra kvestionavęs straipsnį dėl apkaltos, jis dabar yra lyg ir negaliojantis, tai turime tokį kazusą teisinį, bet manau, kad artimiausiu metu išspręsime, nes apkalta man atrodo čia reikalinga, nes yra poreikis“, – BNS penktadienio rytą sakė V.Pranckietis.

M.Bastys penktadienio rytą BNS pareiškė, kad ketina trauktis iš Seimo vadovybės, tačiau parlamentaro mandato neatsisakys. Jis žada kreiptis dėl tyrimo į Generalinę prokuratūrą. Be to, nusprendė nesivaržyti Socialdemokratų partijos pirmininko rinkimuose gegužę.

Ketvirtadienio vakarą Seimo pirmininkas V.Pranckietis paragino M.Bastį trauktis iš Seimo vadovybės, kai socialdemokratas negavo leidimo dirbti su slapta informacija dėl jo asmeninių ryšių su Rusijos energetikos kompanijų, nusikalstamo pasaulio atstovais, buvusiu KGB darbuotoju ir Kremliui palankiu žurnalistu.

Seimo pirmininkui pateiktoje Valstybės saugumo departamento (VSD) medžiagoje aprašomi M.Basčio ryšiai su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

VSD vertinimu, šie ryšiai daro M.Bastį pažeidžiamu ir keltų grėsmę jam patikėtos valstybės paslapties saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

henriksen.simon.babu@gmail.com

henriksen.simon.babu@gmail.com portretas
FINANSAVIMAS IR PINIGŲ INVESTICIJOS. henriksen.simon.babu@gmail.com Mes esame žmonės su kapitalo grupė bus naudojama teikti kredito tarp ypač žmonių finansinių sunkumų ir kurie nepajėgūs grąžinti paskolą. Jūs turite padaryti paskolą, atkreipkite dėmesį, sritys, kuriose aš galiu jums padėti: * Finansų * Nekilnojamojo turto paskolos * investicinių paskolų * Auto Paskolos * Konsolidavimas skolos * Overdraftas * Antra Hipotekiniai * Kredito atpirkimo * Asmeniniai Paskolos Galite susisiekti su manimi tiesiogiai elektroniniu paštu: henriksen.simon.babu@gmail.com Prašome nurodyti savo paskolų paraiškos, tikslią sumą ir paskolos grąžinimo termino, kurį norite.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių