S. Skvernelis kelia tikslą grąžinti emigrantus

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis kelia tikslą, kad 2017 metais emigracijos mastai sumažėtų.

Pasak jo, emigracijos pažabojimo priemonės yra išdėstytos Vyriausybės programoje, tačiau pats Ministrų kabinetas dirba dar neilgai.

„Aš tiesiog turiu atkartoti visą Vyriausybės programą. Mes tik startavome, pradėjom dirbti. Turime praktiškai iššūkį, kad bent jau kalbant apie 2017 metus, kad tie skaičiai nebūtų augantys. Ir, aišku, kita kryptis yra bandyti grąžinti“, - žurnalistams Vyriausybėje trečiadienį sakė S.Skvernelis.

Statistikos departamentas trečiadienį paskelbė, kad išvykimą iš Lietuvos deklaravusių emigrantų skaičius pernai, lyginant su 2015 metais, išaugo. 2016 metais išvykimą iš Lietuvos deklaravo 51 tūkst. emigrantų, tai yra 14,5 proc. daugiau negu prieš dvejus metus.

Pernai į Lietuvą imigravo 21,4 tūkst. žmonių, tai 0,8 tūkst. mažiau negu 2015 metais. Tarp imigrantų daugiau kaip 77 proc. buvo į Lietuvą gyventi grįžę šalies piliečiai.

Vyriausybėje savo programoje žada pagalbą jaunoms šeimoms, mažinti socialinę atskirtį, aktyviai dirbti pritraukiant užsienio investicijas, skatinti vietinį verslą kurti darbo vietas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
jei landzberginius susodins,tikrai žmonės grįž iš užsienių namo ir neišgąsdins jokie mokesčiai

Pagiriotas

Pagiriotas portretas
Nesibarkit žmonės, pagirios...

rolis

rolis portretas
...kelti mokescius,didinti baudas ir visais kitais budais smaugti zmones,dar daugiau zmoniu paliks Lietuva negu anksciau,bent jau per ateinancius keturis metus...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių