S. Skvernelis: kandidatus į teisingumo ministrus atgraso ir atlyginimas

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sako, kad galimus kandidatus į teisingumo ministro pareigas atgraso ir nenoras veltis į politiką, ir per mažas atlyginimas.

Pasak jo, pretendentas vadovauti ministerijai turėtų būti iš teisininkų bendruomenės, tačiau jis turėtų turėti galimybių uždirbti daugiau.

Premjeras taip pat tvirtino, kad dalis žmonių į šias pareigas nenori eiti dėl politinių intrigų ar viešumo.

„Žmonės turi ar savo teisinę veiklą, kas yra labai svarbu būnant advokatu, būnant galbūt ir teisėju. Tai yra pozicijos, kurios yra ir saugesnės, leidžia galbūt ir uždirbti gerokai daugiau, galiausiai, nesinori žmonėms kai kuriems patekti į politinių intrigų, politinės kovos mėsmalę. Tai neišvengiama. Kiti galbūt nenori ir tokio viešumo, galvoja apie šeimas“, – naujienų portalo 15min.lt vaizdo konferencijoje ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

„Tikrai buvo keletas žmonių, su kuriais aš kalbėjau, kurie būtų stiprūs, pajėgūs, bet dėl įvairiausių sumetimų (...) eiti į politiką nenori“, – pridūrė jis.

Pasak premjero, skubėti paskirti teisingumo ministrą nėra reikalo, svarbu rasti geriausią kandidatą.

Šios pareigos laisvos nuo kovo 9 dienos, kai sulaukusi prezidentės kritikos jas paliko Milda Vainiutė.

Pernai teisingumo ministro vidutinis užmokestis „į rankas“ siekė beveik 2,6 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nejaugi..

nejaugi.. portretas
ministrui gauti "i rankas" 2,6 tuks. permazai? Gal jam rekia "i rankas"..26 tukst,?:)

te

te portretas
paskiria mane pensininka i teisingumus uz 2 a pensija kurios gaunu 330 ir bus tvarka tik i salyga sarvuota technika ir ginkluota apsauga...

nusivyles

nusivyles portretas
Gaila , kad tokias sventas dienas kisa zmonems tuos SNUKIUS. Patys nekenciamiausi , urodiniai issigimeliai, VIS JIEMS MAZAI !, sibiran juos , visa naujai isrinkta valdzia !.Dar ir tai jiems butu per MAZA bausme.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių