S. Skvernelis: Izraelis – mūsų strateginis partneris ir draugas

  • Teksto dydis:

„Izraelis yra mūsų strateginis partneris Artimųjų Rytų regione. Vyriausybė pasirengusi toliau stiprinti mūsų šalių bendradarbiavimą, kurį labai vertiname“, – pažymėjo ministras pirmininkas, trečiadienį susitikęs su Lietuvoje viešinčiu Izraelio Kneseto (parlamento) pirmininku Yuli-Yoelio Edelsteinu.

Kaip rašoma vyriausybės kanceliarijos pranešime žiniasklaidai, S. Skvernelis pasidžiaugė augančiomis dvišalės prekybos apimtimis, didėjančiu Izraelio turistų skaičiumi Lietuvoje, išskyrė sėkmingą bendradarbiavimą mokslo, technologijų, inovacijų srityje. Jis taip pat pakvietė Izraelio kompanijas aktyviau investuoti Lietuvoje, paminėdamas pramoninės inžinerijos, farmacijos, biotechnologijų, medicinos įrangos, maisto ir baldų pramonės, finansinių ir transporto paslaugų sektorius.

„Esame suinteresuoti bendradarbiavimu kibernetinio ir viešojo saugumo, kovos su terorizmu, valstybės sienos apsaugos srityse, kur Izraelis turi didžiulę patirtį bei bene geriausius ekspertus“, – pažymėjo vyriausybės vadovas.

Premjeras taip pat akcentavo ypatingus ryšius su Lietuvos ir pasaulio žydų (litvakų) bendruomene, pasidžiaugė jos indėliu į valstybės kūrimą.

„Dedame ypač dideles pastangas ir skiriame daug dėmesio išsaugant Holokausto aukų atmintį, minint žydų Genocido aukų atminimą, skiriant dėmesį Holokausto švietimui ir skatinant toleranciją mūsų visuomenėje, kuri yra subrendusi, nevengia ir skaudžių temų bei pasižymi aukštu pilietiškumo“, – teigė S. Skvernelis.

Izraelio parlamento vadovas patikino, kad abiejų šalių santykiai yra „teisingame kelyje“, o jo asmeninis noras – sužinoti ir pamatyti, kokie pozityvūs pokyčiai gali būti padaryti ateityje. Svečias taip pat pabrėžė glaudų Lietuvos ir Izraelio bendradarbiavimą saugumo srityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Gaal geriau nereikia... kol jie už Rainius neatsiprašė.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių