S. Skvernelis: atrodo, kad universitetų administracijos dirba sau

Kitą savaitę premjeras Saulius Skvernelis žada pristatyti aukštųjų mokyklų tinklo pertvarkos gaires.

Iniciatyvos, kiek ir kokių universitetų turi likti, laukiama tiek iš pačių aukštųjų mokyklų, tiek iš verslo aplinkos, tiek iš akademinės bendruomenės. Be to, bus vertinami universitetų moksliniai pasiekimai. Tik apsvarsčius visas alternatyvas, bus įvardijami konkretūs universitetų skaičiai, laidoje „Dėmesio centre“ sako ministras pirmininkas S. Skvernelis. Taip pat interviu su juo – apie VMI viršininko nušalinimą nuo pareigų, krašto apsaugą ir pastangas į Lietuvą prisikviesti „Tesla“.

STT laiškas vietoj pradėto ikiteisminio tyrimo – normalu

– Mokesčių inspekcijos viršininkas Dainoras Bradauskas nušalintas nuo pareigų, nes STT parašė laišką. Kokia čia nauja forma?

– Tai nėra nauja forma. Ikiteisminio tyrimo institucijos atlieka tyrimus ir pamačiusios, kad yra galimi tarnybinio nusižengimo požymiai, tą informaciją jos pateikia institucijoms, kurioms yra pavaldus vienas ar kitas valstybės tarnautojas. Tai ir buvo padaryta.

– Jūs taip pat tą informaciją matėte, su ja susipažinote. Ar teisingai suprantu, kad situacija yra tokia, kai tarsi viskas aišku, kad žmogus kažkam padeda ir kažką daro, bet teisti nėra už ką?

– Aš tos informacijos turiu tiek, kiek reikia išlaikant principą „būtina žinoti“. Visa informacija yra pateikta finansų ministrui. Kiek mane informavo, tai galima susidaryti tokias prielaidas, kad baudžiamojo persekiojimo metu yra nustatyti pažeidimai, kurie negali būti ignoruoti ir turi būti įvertinti. Jei būtų renkami įrodymai dėl baudžiamojo persekiojimo, tai ta informacija būtų likusi STT ir būtų tęsiama per baudžiamojo persekiojimo prizmę.

– Buvo naudojamos priemonės prieš tam tikrus verslo atstovus, o tyrimo metu paaiškėjo santykiai su VMI viršininku, taip?

– Negaliu komentuoti. Tačiau žinant ikiteisminio tyrimo apimtis, tikėtina, kad tokios priemonės ir buvo taikomos, bet aš tikrai nežinau detalių ir man nereikia jų žinoti.

– VMI viršininko tėvas Bronius Bradauskas sako, kad jo sūnus pajudino dideles verslo organizacijas ir dėl to dabar kenčia. Kaip jūs tai pakomentuotumėte?

– Matyt, tai yra tiesiog žmogaus reakcija. Palaukime finansų ministerijos atliekamo tyrimo, jis neturėtų būti ilgas. Tada bus pateikta ta informacija.

– Iš tos informacijos, kurią jūs gavote, tai būtų traktuojama, kaip tarnybinis nusižengimas, o ne nusikaltimas?

– Pagal šiandieninę situaciją taip.

– O potenciali tarnybinė nuobauda – atleidimas iš pareigų?

– Negaliu sakyti, kokia bus siūloma. Šį sprendimą turės priimti finansų ministerija.

– Iš to, ką jūs žinote, nėra pagrindo kalbėti apie baudžiamąją atsakomybę?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
na Skverneli .... siuo metu [tiksliau jau 26 metus] ne tik universitetu administracija , bet ir teismai ,prokuratura ,policajai su semu ir prezidentura --DIRBA VIEN TIK SAU ---vardan tos Lietuvos

:)

:) portretas
O Seimo narių mažinimą LT ęsant demografinei katastrofai, Skvernelis neplanuoja?

Kęstas

Kęstas portretas
Pageidautina permaina Vilniuje: Gyvenimas prie didelių kelių padidina silpnaprotystės riziką. Galų gale suradome paaiškinimą, kodėl miestų gyventojai dažniau balsuoja už liberalus, atimančius iš jų paskutinį duonos kasnį. Silpnaprotystė. Gyvenimas 50 metrų atstume nuo intensyvaus eismo duoda 107 silpnaprotystės atvejus kiekvienam 100-tui silpnaprotystės atvejų tarp gyvenančių 300 metrų atstume nuo intensyvaus eismo (aprašyta čia). Norite dar pasidžiaugti gyvenimu? Važiuokite į tuos miestus, kur įvažiavimas kainuoja brangiai. Tikėsimės, kad mūsų brangusis Vilnius greitai bus tarp šių miestų.Daugiau apie tai, guglinant žodžius: mokslas-studijos- ekonomika.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių