S. Skvernelis apie smurtą prieš vaikus: nebegalime leisti tokios filosofijos

  • Teksto dydis:

Smurto masto šalyje gali nepastebėti tik nenorintys to matyti žmonės, LRT RADIJUI sako ministras pirmininkas Saulius Skvernelis. Anot jo, šalis jau pribrendo pokyčiams vaikų apsaugos srityje, todėl būtina imtis atitinkamų žingsnių.

„Nebegalime leisti tokios filosofijos: „žinote, jei mano vaikas kažką blogai padarė, nusikalto arba nepadarė, aš šiek tiek pabandysiu pamušti“. Mes tokius santykius galime perkelti ne tik į vaikų ir suaugusių santykius“, – svarsto premjeras.

Pasak S. Skvernelio, būtina atkreipti dėmesį į smurto mastą šalyje: „Manau, jei matome smurto mastą šalyje, o jo nematyti gali tik nenorintys matyti arba aklas žmogus, tai silpniausios visuomenės grupės – vaikų – apsauga parodo, kaip visuomenė iš tikrųjų sugeba su šia skaudžia problema kovoti“, – tvirtina ministras pirmininkas.

Jo teigimu, negali būti nė kalbos apie fizinio, psichologinio ar seksualinio smurto prieš vaikus toleravimą, todėl įstatymuose turi būti priimtos atitinkamos normos. Premjeras priduria – nederėtų nuogąstauti, kad priėmus šias nuostatas iš šeimų gali būti atimami vaikai.

„Tais atvejais, kai iš tikrųjų būtina reaguoti, saugant, pirmiausia, vaiko interesus, institucijos turi veikti ryžtingai, kad nebūtų skaudžių pasekmių. [...] Manau, kad nebegalime leisti tokios filosofijos: „žinote, jei mano vaikas kažką blogai padarė, nusikalto arba nepadarė, aš šiek tiek pabandysiu pamušti“. Mes tokius santykius galime perkelti ne tik į vaikų ir suaugusių santykius. Galbūt leiskime pamušti? Jei kažkas padarė administracinį nusižengimą, tai institucijoms leiskime pamušti, arba :man nepatiko, kaip tas žmogus kažką padarė“, tai irgi šiek tiek paauklėjimui leiskime pamušti. Visiškai nesuprantamas dalykas, ypač, kai kalbama apie vaikus“, – sako S. Skvernelis.

Seimas antradienį svarstys vaiko teisių apsaugos pagrindų įstatymų pataisas, kurių esmė – uždrausti bet kokias fizines bausmes vaikams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Regina

Regina portretas
Eilinį kartą problema bus sprendžiama teisniu - administracini būdu. O vykdo tai žmonės. Kur gi buvo visa ponios Žiobienės komanda iki šiolei? Labai sunku patikėti administraciškai mąstančio (daugiau Dievo neduota) premjero gera valia. Bijau, kad jo "rėmai" labai jau adminisitraciniai: O ponia Žobienė ir toliau liks savo poste ir postringaus apie "violetinę minią" arba netikusi Kėdainių merą.

Paskubekite.

Paskubekite. portretas
Pirmiay isnaikinkit girdyklas kaimuose,kontrabandine degtine,namines gaminima,isvis kontrabanda.Buskite atsakingus asmenis dirbancius kaimuose.Juk jie viska zino ir toleruoja .Juk nepastatysi po priziuretoja robota kuris tikrai dirbtu,o ne samuliotu,nedetu i kisene uz uzmerktas akis pinigeliu.Tada ir sumazes smurtautoju.

...

... portretas
Pirma kalėjimus uždrauskit... ginklus kariuomenėj...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių