S. Jakeliūnui finansų ministro portfelio nepatikėjo

  • Teksto dydis:

Seimo Biudžeto ir finansų komitetui (BFK) vadovaus Stasys Jakeliūnas, kuris iki šiol „valstiečių“ buvo įvardijamas kaip pagrindinis kandidatas tapti Finansų ministru.

Antradienio rytą posėdžiavęs BFK savo pirmininku nusprendė išrinkti S.Jakeliūną vietoje praėjusią savaitę komitetui vadovauti paskirto „valstiečio“ Viktoro Rinkevičiaus. Abu jie priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijai.

Šis sprendimas reiškia, kad S.Jakeliūnas nebebus siūlomas į finansų ministrus.

„V.Rinkevičius mano, kad S.Jakeliūnui čia dirbti būtų labai paranku, nes S.Jakeliūnas, kaip žinote, buvo siūlomas kandidatu į finansų ministrus, bet sprendimas priimtas, kad jo išminties labai reikia Seimui. Savanoriškai frakcijoje buvo priimtas toks sprendimas“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Seimo vicepirmininkė, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Rima Baškienė.

Šitas komitetas vien dėlto labai svarbus, kad reikia aiškaus profesionalizmo, tinkamo išsilavinimo ir analitinio darbo gebėjimo.

Šios partijos pirmininkas Ramūnas Karbauskis tvirtino, kad kandidatas į premjerus Saulius Skvernelis pasirinko kitą kandidatą į finansų ministrus.

„Mes dabar turėsime du labai stiprius žmones – komiteto pirmininką labai stiprų ir stiprų ministrą“, – teigė R.Karbauskis.

Kas bus teikiamas į ministrus, jis neatskleidė.

S.Skvernelio teigimu, Seimo Biudžeto ir finansų komitetui turi vadovauti „stiprus žmogus“.

„Reikia tikrai stiprų žmogų Seime turėti Biudžeto ir finansų komiteto pirmininku, – žurnalistams sakė S.Skvernelis. – (...) Šitas komitetas vien dėlto labai svarbus, kad reikia aiškaus profesionalizmo, tinkamo išsilavinimo ir analitinio darbo gebėjimo.“

Pats S.Jakeliūnas tvirtino nežinąs, kodėl pasikeitė frakcijos nuomonė dėl BFK pirmininko.

„Čia ne mano kompetencijos klausimas. Reikėtų klausti frakcijos, seniūnų sueigos, aš nedalyvauju tose institucijose. Jie mane pasiūlė, mane išrinko, aš priėmiau tą sprendimą. Aš neturiu informacijos, kurią galėčiau komentuoti“, – teigė jis.

Komiteto pirmininko pavaduotoju vietoj Lietuvos lenkų rinkimų akcijos frakcijos atstovės Ritos Tamašunienės išrinktas opozicinių Liberalų sąjūdžio atstovas Kęstutis Glaveckas.

Galutinai dėl naujos sudėties BFK Seimas balsuos antradienį po pietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių