Rusijos diplomatai paliks Turniškes

  • Teksto dydis:

Lietuva ir Rusija baigė kelis dešimtmečius vykusias derybas dėl abiejų šalių diplomatinių atstovybių pastatų Vilniuje ir Maskvoje, išspręstas ir Lietuvai jautrus klausimas dėl vadinamojo alytnamio Turniškėse, kuriuo neatlygintinai naudojosi rusų diplomatai, skelbia dienraštis „Lietuvos žinios“.

Užsienio reikalų ministerija patvirtino, kad derybos dėl susitarimo dėl Lietuvos ambasados Maskvoje ir Rusijos ambasados Vilniuje įkurdinimo sąlygų yra baigtos. Neoficialiai teigiama, kad mainais į Lietuvos ambasados pastatą bei greta esančius svečių ir diplomato Jurgio Baltrušaičio namus Maskvoje Rusijai bus atiduotas Vilniuje esantis jos ambasados pastatas Latvių gatvėje, Žvėryne. Esą taip pat sutarta, kad kaimynų šalies diplomatai atlaisvins patalpas Turniškėse, netoli kadenciją baigusio prezidento Valdo Adamkaus rezidencijos, o Rusijos ambasadoriaus rezidencijos statyboms bus suteiktas sklypas Valakampiuose.

Kaip informavo URM, susiderėtas susitarimo projektas, kurio turinys kol kas neviešinamas, šiuo metu jis derinamas su atitinkamomis Lietuvos ir Rusijos institucijomis. Tačiau patvirtinama, kad pasirašius šį tarpvyriausybinį susitarimą sutartis dėl šiuo metu Rusijos ambasados naudojamų patalpų Turniškių gatvėje neteks galios. Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius susitarimo detales žadėjo pakomentuoti, kai bus pasirašyti reikiami dokumentai.

„Derybos vyko intensyviai, ilgą laiką. Manome, kad suderinti visi abipusiai interesai. Rezultatas – to sklypo Turniškėse kaimynai neturės. Apie tai dažnai klausiama, o dabar rastas abiem šalims priimtinas sprendimas. Tačiau detales galėsime atskleisti tik pasirašę susitarimą“, – tikino ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių