Rusija nutraukė derybas su Lietuva dėl traukinių tranzito

  • Teksto dydis:

Rengdamasi 2018 metų pasaulio futbolo čempionatui Rusija tikėjosi, kad Kaliningradą ir Maskvą jungiantis keleivinis traukinys važiuos trumpiau, nes Lietuvos pareigūnai keleivius tikrins traukiniui važiuojant, o ne stovint pasienio stotyse, tačiau šios derybos nutrūko, ketvirtadienį rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Kaliningrado srities administracija paskelbė, kad dėl pasikeitusios geopolitinės situacijos nebetęs derybų su Lietuva dėl paprastesnio keleivinių traukinių, vykstančių tranzitu per mūsų šalį, tikrinimo.

Pagal 14 metų galiojančią tvarką, tranzitiniai traukiniai Lietuvoje tikrinami šiems sustojus pasienio geležinkelio stotyse - Kenoje bei Kybartuose. Tranzitu per Lietuvą keliauja apie pusė milijono Rusijos piliečių per metus.

Pasak Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininko pavaduotojo Egidijaus Vareikio, tranzito tvarkos pakeitimas ne Lietuvos ir Rusijos, o Europos Sąjungos ir Rusijos diskusijų objektas. „Matyt, Rusija suprato, kad pakeisti tranzito tvarką bus labai sunku, todėl ir atsitraukė", - „Lietuvos žinioms“ sakė Seimo narys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasijus, kad Kaliningradas yra ne Europa, bet Rusijos užkampis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių