Reakcija išsiskyrė: Estija pasveikino V. Putiną, Lietuva – ne

Baltijos šalių reakcija į Rusijos prezidento Vladimiro Putino perrinkimą išsiskyrė: Estijos prezidentė nusiuntė sveikinimo žinutę, o Lietuvos vadovė Dalia Grybauskaitė nusprendė to nedaryti.

„Kol Rusija nerodo pagarbos tarptautinės teisės principams ir pamina kitų šalių teises bei interesus, nuo sveikinimų susilaikome“, – BNS antradienį informavo prezidentės spaudos tarnyba.

Estijos prezidentė Kersti Kaljulaid sveikinimo laiške išsakė lūkestį dėl gerų kaimyninių santykių.

„Sveikinu jus su perrinkimu Rusijos Federacijos prezidentu. Linkiu Rusijai ir visiems jos žmonėms gerovės ir klestėjimo. Tikiuosi vystyti gerus draugiškus santykius tarp mūsų šalių“, – rašo Estijos prezidentė.

Latvijos prezidentas sveikinimo nepaskelbė, jo spaudos tarnyba kol kas motyvų nekomentavo ir neatsakė į BNS klausimą, ar ketina siųsti sveikinimą.

V. Putinas sveikinimų sulaukė iš Europos Komisijos pirmininko, Vokietijos, Prancūzijos, Italijos, Vengrijos, Čekijos, Bulgarijos prezidentų.

Britanija ir Lenkija nuo sveikinimų susilaikė.

Sekmadienį V. Putinas didžiule persvara perrinktas dar vienai šešerių metų kadencijai. Vieninteliam rimtam jo varžovui, opozicijos lyderiui Aleksejui Navalnui buvo uždrausta dalyvauti rinkimuose.

Europos Sąjunga pareiškė, kad pažeidimai Rusijos prezidento rinkimuose prieštarauja tarptautiniams standartams.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

magnolija

magnolija portretas
ir paskirta gadit santykius,kurstyt kara su kaimynais.Ziuret per sautuvo taikikli.

magnolija

magnolija portretas
nepasveikino Puckino nes uzpyko kad viesai per Rusijos TV kanalus paviesino jos profesanalios KGB agentes slapyvardi.Ir as pykciau kai draugas isduoda savus

Vladas

Vladas portretas
Manau,kad nesveikino todėl, kad tas rusas greičiau užpultu.Nes nepuola ir nepuola,matyt jau nepatogu pasidarė.
VISI KOMENTARAI 63

Galerijos

Daugiau straipsnių