R. Žilinskas skundžiasi: pragyvenimui man lieka 300 eurų

  • Teksto dydis:

Vis labiau artėjant Seimo rinkimams tautos išrinktieji sukruto – prašo didinti kanceliarines išlaidas. Rokas Žilinskas žurnalistams sakė, kad dabartinių lėšų vargiai užtenka kurui apmokėti.

„Negaliu pakęsti šitos veidmainystės. Dvi pagrindinės Seimo nario prievolės – būti posėdžiuose ir bendrauti su rinkėjais. Parlamentinių lėšų vargiai užtenka apsimokėti kurui keliaujant pas rinkėjus“, – šį pirmadienio vakarą LNK laidoje KK2 kalbės R. Žilinskas.

Rokas prisipažins, kad nėra toks jau sotus parlamentaro gyvenimas. Aplankius rinkėjus bei sumokėjus paskolas, lieka vos keli šimtai eurų. „Žinote, aš neskaičiuoju, bet iš mano algos susimokėjus paskolas, susimokėjus mokesčius, pragyvenimui lieka 300 eurų“.

R. Žilinskas siūlo padidinti kanceliarines išlaidas nuo dabar esamų 680 eurų iki 1100 eurų.

„Nebijau būti nepopuliarus, tai reikalinga tam, kad galėčiau vykdyti savo pareigą, būti su žmonėmis, o ne sakyti: „Žinote, norite pabendrauti su savo nariu, tai prašau iš savo kišenės ir apsimokėti už tai. Atvažiuokite į Seimą“. Man apsimokėti už kurą tų pinigų neužtenka“, - sakė Seimo narys.

Anot R. Žilinsko, šiai idėjai pritaria daugumą Seimo narių, tačiau bijo apie tai kalbėti.

„Užkulisiuose daugelis Seimo narių tapšnojo per petį ir dėkojo už tai, kad pasakiau tai, ką galvoja dauguma, bet viešai niekas pasisakyti nedrįsta, visi nori atrodyti dori, kuklūs ir įtikti rinkėjams. Mes nebūsime geri Seimo nariai, mes nebūsime mylimi Seimo nariai, mes nebūsime gerbiami Seimo nariai, jeigu negerbsime patys savęs“, - laidoje kalbės politikas.

Pagal Seimo internetinėje svetainėje pateikiamus duomenis, eilinio Seimo nario alga – 2531,7 euro. Taip pat kiekvienas Seimo narys turi 680 eurų per mėnesį biudžetą, kuris gali būti skirtas jo parlamentinėms išlaidoms.

Tuo metu Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos duomenimis, 2015 metų antrą ketvirtį vidutinis atlyginimas Lietuvoje į rankas be individualių įmonių siekė 553 eurus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KS

KS portretas
jo šitas tai geras. Mol gal sumeskit man pinigų nes po paskolų man lieka tik 300eur (ai alga tai 10 000 eur bet ar tame esmė). Ir benzo neužtenka kur gaunu 6000km nuvažiuot. Žodžiu vargas ne gyvenimas. Rokai Rokai, tikiuosi ne tik per petį patapšnojo tave kad jau taip be vazelino. Tik įdomu man ką galima lizinguotis už 2000eur/mėn. Net seilė nutįso befantazuojant. Vargšelis Rokas...

liudna

liudna portretas
kad tuos 500 eur mazai kas gauna, as dirbu mokykloje su dviem aukstaisiais ir gaunu 420 eur. ir kaip tau ROKAI...

Pala pala

Pala pala portretas
Kiek galima km nuvažiuoti už 680 eurų? Plius dar dalį algos tam skiriant? Aš nevairuoju, tai man sunku spėti. Bet - na, imkim, kad 10 litrų/100 km. Brangiausias benzinas - 1.187 e. Taaaip, paskaičiuokime - už 680 eurų galima nupirkti maždaug 572 l benzino. Taip? Taip. Su tiek kuro galima nuvažiuoti maždaug 5720 km. Čia apytiksliai, žinoma. Nuvažiuoti tokį atstumą (vėlgi - labai "grubiai skaičiuojant) prireiktų 64 val. Arba - 8 darbo dienų. Tai.. Kaip suprantu, tiek seimo narys laiko praleidžia kelyje? TIK kelyje? Oho. Na, turbūt jau visai nėra ką veikti, jei tiek važinėtis gali. Su rinkėjais susitikti.
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių