R. Žemaitaitis siūlo ženklinti lytinių nusikaltėlių pasus

  • Teksto dydis:

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis siūlo pase ar asmens tapatybės kortelėje įrašyti apie teistumą dėl lytinio nusikaltimo prieš nepilnametį.

„Dokumento savininkas buvo nuteistas už lytinį nusikaltimą prieš nepilnametį ir yra lytinis nusikaltėlis“, – tokia žyma Seimo narys siūlo ženklinti už seksualinio pobūdžio nusikaltimus prieš vaikus teisto asmens dokumentus.

Pataisą R. Žemaitaitis registravo po to, kai Seime praėjusią savaitę buvo aptarta galimybė kurti seksualinių nusikaltėlių registrą.

Pasitarime kalbėta apie galimybę tokį registrą plačiau atverti visuomenei, kartu įvertinant, kad tokia informacija netaptų pagrindu persekiojimui, pavyzdžiui, teikti nuasmenintus duomenis, bendruomenė matytų, kiek jos regione yra seksualinius nusikaltimus padariusių ar įtariamų asmenų, bet ne juos konkrečiai.

„Mes galvotume, kad nereikia vardo, pavardės, tikslaus adreso, bet kad bendruomenė žinotų, kad jų teritorijoj yra penki–dešimt–dvidešimt asmenų, kurie buvo apkaltinti dėl tokio nusikaltimo“, – sakė Kovos su prekyba žmonėmis ir išnaudojimu centro vadovė Kristina Mišinienė.

Užsienyje atliktų tyrimų duomenimis, maždaug vienas iš penkių vaikų tampa vienokio ar kitokio seksualinio smurto auka. Lietuvos policijos duomenimis, 2015 metais 5,1 proc. vaikų, tapusių nusikaltimų aukomis, patyrė seksualinę prievartą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
gal ant kaktos paženklinkite iš tolo matysime juokinga juk ir taip visa informaciją apie kiekvieną yra sukaupta

Kažin Pūką

Kažin Pūką portretas
įtrauks? Ar seksualinis priekabiavimas nebus traktuojamas kaip nusikaltimas:):):) Juk tai tik darbo drausmės pažeidimas:):):)

Gydytojai

Gydytojai portretas
proktologai iškart tada gaus įrašus ir seselės, jei klizmą pastatys:):):)
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių