R. Žemaitaičio elgesį patikėjo vertinti Seimo etikos sargams

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) trečiadienį pranešė nusprendusi perduoti Seimo Etikos ir procedūrų komisijai nagrinėti pranešimą dėl Seimo nario Remigijaus Žemaitaičio elgesio.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis prašė etikos sargų įvertinti, ar R.Žemaitaitis nenusižengė įstatymams ir Valstybės politikų elgesio kodeksui, kai Seime dalyvavo sprendžiant klausimus dėl Alkoholio įstatymo ir Miškų įstatymo pataisų.

Anot R.Karbauskio, „tvarkiečių“ pirmininkas savo privačių interesų deklaracijoje nenurodė duomenų, kad jo tėvai ir brolis yra bendrovės „Dervira ir partneriai“ akcininkai, o taip pat valdo „Statyk pats“ ir „Pamario starta“ akcijas.

R.Karbauskis teigė, kad R.Žemaitaičio tėvai valdo ir bendrovės „Dervira“ akcijas. Teigiama, kad dvi iš šių įmonių verčiasi kavinių verslu, o viena – statybinių medžiagų, įskaitant medienos, prekyba.

VTEK atkreipia dėmesį, kad R.Žemaitaitis 2012 metais ir šiemet teiktose privačių interesų deklaracijose yra nurodęs pats turintis „Dervira“, „Dervira ir partneriai“ bei „Statyk pats“ akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių