R. Skyrienė: keisdamas Darbo kodeksą, Seimas siunčia blogą signalą verslui

  • Teksto dydis:

Užsienio investuotojus Lietuvoje vienijančios asociacijos „Investors‘ Forum“ vadovė Rūta Skyrienė sako, kad Seimo sprendimas taisyti naująjį Darbo kodeksą siunčia blogą signalą Lietuvos ir užsienio verslui.

„Lietuvoje investuojančių užsienio kapitalo įmonių atstovų apklausos aiškiai nurodo, kad politinis nestabilumas yra vienas kertinių veiksnių, mažinančių šalies patrauklumą investuotojams. Neapibrėžtumą dėl Seimo rinkimų ir besikeičiančios valdžios toliau didina ir šis, darbą baigiantis Seimas, keisdamas nespėjusį įsigalioti įstatymą. Toks nenuoseklus politikų elgesys yra dar vienas rimtas signalas vietos ir tarptautinei investuotojų bendruomenei, teikiančiai pirmenybę toms šalims, kur teisinės aplinkos pokyčiai yra prognozuojami ir nevykdomi stichiškai“, - pranešime spaudai sako „Investors‘ Forum“ vykdomoji direktorė Rūta Skyrienė.

Pasak jos kritiškai vertintinas Seimo sprendimas atsisakyti nenustatytos darbo apimties sutarčių liudija nenorą pripažinti darbo rinkoje vykstančius pokyčius ir įteisinti lankstesnį darbo santykių reguliavimą.

„Belieka tikėtis, kad naujos sudėties parlamentas elgsis nuosekliai ir leis įsigalioti šiam, tegu ir apkarpytam, bet vis tiek gerokai pažangesniam Darbo kodeksui“, − teigia R.Skyrienė.

Seimas ketvirtadienį šiek tiek pataisė Darbo kodeksą, atsisakydamas nenustatytos apimties darbo sutarčių. Pakeitimai priimti atsižvelgiant į prezidentės Dalios Grybauskaitės Darbo kodekso veto nurodytas pastabas. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Milda

Milda  portretas
Morda Šios ypatos senai plytos prašosi

Sistema

Sistema portretas
Toks dokumentas kaip Darbo kodeksas per savaitę nesvarstomas. Kiekvienas punktas privalo būti aptartas kaip eismo taisyklės, kur nuorodos rašomos krauju. Čia ant durniaus priėmė, Prezidentė pateikė pataisas, Seimas atmetė jas, priėmė Kodeksą, o dabar vėl taiso. Ambicingų Tešlagalvių darbas.

pūsk iš eterio

pūsk iš eterio  portretas
išnaudotojų samdoma pabaisa. Kai pati sukursi nors vieną darbo vietą, kuri duoda naudos Lietuvai ir jos žmonėms, tada atverk savo hipopotamo nasrus. Šū/džiuvienė dargio tarnaitė.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių