R. Šimašius: neturime tikslo uždaryti „Air Lituanicos“, bet skaičiuoti mokame

  • Teksto dydis:

Vilniaus mero rinkimuose daugiausiai balsų surinkęs Liberalų sąjūdžio kandidatas Remigijus Šimašius sako, kad tuo atveju, jei jis taptų miesto vadovu, taksi bendrovę „Vilnius veža“ greičiausiai būtų bandoma parduoti, o savivaldybės valdomai skrydžių bendrovei „Air Lituanica“ būtų ieškoma privataus investuotojo.

„Dėl „Air Lituanica“ noriu labai aiškią žinią pasakyti - mes neturime jokio tikslo uždaryti „Air Lituanica“ kompaniją, neturime tikslo uždaryti, bet noriu priminti, kad prieš trejus metus steigiant šią kompaniją buvo jai suformuluoti tikslai tapti pelninga, pervežti tam tikrą skaičių keleivių ir pritraukti privatų investuotoją. Akivaizdu, kad šitie tikslai patyrė visišką fiasko, absoliutų fiasko. Jeigu dar yra įmanoma pritraukti privatų investuotoją ir pakelti tą kompaniją, tai bus padaryta, jeigu tai nėra įmanoma, bus priimti kiti sprendimai, kiek įmanoma bandant išlaikyti, kad skrydžiai nenutrūktų (...). Dėl „Air Lituanicos“ padarysime protingiausią sprendimą, skaičiuoti mokame, „Excel“ lentele naudojamės, kitais dalykais irgi naudojamės, tai bus ir skaičiuojama šalia visų kitų dalykų“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė R.Šimašius.

Jo teigimu, savivaldybės įmonę „Vilnius veža“ geriausia būtų parduoti.

„Dėl „Vilnius veža“ situacija yra labai aiški - Konkurencijos taryba yra priėmusi sprendimą, kad kompanija turi būti išardyta. Šiuo atveju arba išardymas, arba pardavimas kompanijos neišvengiamai turės įvykti, aš tikrai manau, kad labiau ją apsimokėtų parduoti, o ne išformuoti - grynai skaičiuojant ekonomiškai“, - dėstė kandidatas į sostinės mero postą.

Spaudos konferencijoje pirmadienį R.Šimašius taip pat sakė, kad valdančiąją koaliciją Vilniuje formuojantys liberalai tikisi ją sudaryti dar iki antrojo turo, kuris vyks kovo 15-ąją, ir paaiškino, kad dabartinio mero Artūro Zuoko vadovaujamos Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) ir Lenkų rinkimų akcijos joje nebus dėl motyvų, kuriuos šią savaitę įvardijo prezidentė Dalia Grybauskaitė.

„Motyvai yra labai panašūs į tuos, kuriuos aptakiai bet išsakė prezidentė - mums yra nepriimtinas toks veikimo stilius, kuris yra vakar dienos veikimo stilius, paremtas arogancija, neskaidrumu ir nesiskaitymu su metodais“, - pareiškė R.Šimašius.

Antrame rinkimų ture R.Šimašius susirungs su A.Zuoku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių