R. Šimašius: laidojusieji liberalus gali eiti namo

  • Teksto dydis:

Liberalų sąjūdžio pirmininkas, Vilniaus meras Remigijus Šimašius sako, kad partiją po korupcijos skandalo laidoję kritikai buvo neteisūs.

„Tie, kas buvo pasiruošę vainikus pirkti, duobę kasti, gali susipakuoti ir eiti namo, nes 5 proc. mes tikrai peržengėme“, - vienoje Vilniaus kavinių, kurioje rezultatų laukia Liberalų sąjūdis, sekmadienį prieš vidurnaktį pareiškė R.Šimašius.

Savo ruožtu Liberalų sąrašo lyderis Eugenijus Gentvilas prognozuoja, kad partija surinks ne mažiau kaip 7 proc. balsų.

„Atsigauti reikėjo ne mums – mes atsigavome ir pradėjome dirbti – atsigauti reikėjo mūsų rinkėjams ir patikėti, kad mes, kaip institucija, kaip partija, nesusiję su šita istorija ir turime padaryti visus namų darbus. Koks rezultatas? Septyni procentai būtų rezultatas, kuris parodytų, kad didžioji liberalių rinkėjų dalis patikėjo mumis. Natūralu, kad dalį mes praradome. (…) Aš realistiškai skaičiuoju: 7 proc. iš kokių 12 proc. liberaliai nusiteikusių rinkėjų“, – „Seno Seimo išleistuvės su „Laisvės TV“ ir „Man ne dzin“ sakė E.Gentvilas, paklaustas, kiek balsų partija turėtų surinkti, kad būtų galima konstatuoti, jog ji atsitiesė po skandalo.

Rinkimų rezultatų kavinėje Vilniaus centre laukiantys liberalai periodiškai skelbia, kur geriau sekasi jų vienmandatininkams. Pavyzdžiui, partijos žiniomis, parlamentaras Vitalijus Gailius užtikrintai pirmauja Žiemgalos apygardoje.

Per praėjusius Seimo rinkimus 2012 metais Liberalų sąjūdis po pirmojo rinkimų turo daugiamandatėje apygardoje surinko 8,6 proc. rinkėjų balsų, o po abiejų turų iš viso užsitikrino dešimt vietų parlamente.

Pastaraisias metais partijos populiarumas augo, bet partijos reitingai stipriai krito šiemet gegužę, teisėsaugai pradėjus tyrimą dėl politinės korupcijos. Prokurorai įtaria buvusį Liberalų sąjūdžio lyderį Eligijų Masiulį paėmus kyšį iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio. Buvęs politikas taip pat įtariamas neteisėtu praturtėjimu. E.Masiulis kaltę neigia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių