R. Šimašius: labai laukiame atsakymų iš teisėsaugos

  • Teksto dydis:

Laikinasis Liberalų sąjūdžio pirmininkas Remigijus Šimašius sako kol kas neturintis informacijos apie galimas partijos narių kratas, bet teigia labai laukiantis atsakymų iš teisėsaugos.

„Negaliu patvirtinti to fakto, kad atliktos kratos, Gintarui Steponavičiui prieš ateidamas čia paskambinau, jis negali pasakyti, kur tos kratos yra atliktos ir ar apskritai yra atliktos. Negaliu patvirtinti to fakto, bet jeigu tai yra tiesa, galiu pareigūnams tik palinkėti sėkmės, ką ne kartą ir sakiau, nes iš tiesų padės rasti tuos atsakymus, kurių jau mėnesį laiko laukia daugybė žmonių, tai aš tik sveikinu, jeigu jie ras tuos atsakymus“, – penktadienį žurnalistams sakė R.Šimašius.

„Labai laukiame žinių iš teisėsaugos“, – kalbėjo jis.

Generalinė prokuratūra BNS penktadienį patvirtino, kad Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai penktadienį atliko kratas Kauno miesto tarybos nario, šešėlinio Liberalų sąjūdžio susisiekimo ministro Rimanto Mikaičio namuose Kaune, taip pat - Seimo nario, Liberalų sąjūdžio pirmininko pavaduotojo Gintaro Steponavičiaus fondo vadovo Vytauto Toleikio namuose.

Aiškėjant, kad ir daugiau liberalų gali būti įsipainioję į korupcinius ryšius, R.Šimašius pabrėžė, kad partijoje „tolerancija neskaidrumui ir korupcijai yra nulinė“.

Apie kratas R.Mikaičio namuose liberalų lyderis teigė žinantis tik tiek, kiek skelbiama žiniasklaidoje.

„Šiuo atveju jis aišku yra aktyvus partijos narys, Kauno miesto tarybos narys, partijos valdybos narys jis šiuo metu nėra ir kad finansais partijos rūpintųsi ar kitais dalykais, tai to nėra mano žiniomis“, - paklaustas kokį vaidmenį partijoje vaidina R.Mikaitis, sakė R.Šimašius.

R.Mikaitis yra Liberalų sąjūdžio šešėlinis susisiekimo ministras, G.Steponavičius - šešėlinis švietimo ministras.

Liberalųū sąjūdis šeštadienį renkasi į neeilinį partijos suvažiavimą, kurs rinks naują partijos vadovybę po to, kai iš partijos pasitraukė teisėsaugos įtarimų dėl kyšininkavimo sulaukęs buvęs liberalų lyderis Eligijus Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nebyliai

Nebyliai portretas
Anūkėlis,ir tas tyli,gal jam Austėja neleidžia kalbėti?O gal žmogelis pergyvena,kad kyšininkas iš jo aplinkos papuolė?

Gėda

Gėda portretas
Kodėl dėl "skaidriausios" dešiniųjų partijos,juodūjų darbelių tyli visi "patriotai"?Kubiliau,aūū,ko tyli?Turėtum rauti paskutinius plaukus.Prezidentė vadinamame metų pranešime, paminėjo ministro išsprūdusį rusišką žodį zadanija,tarsi įvyko žemės drebėjimas,o apie skaidruolio darbelius-tyli.Kodėl?Matomai ne ta partija.

Javol

Javol portretas
ot nachalas,jis mat laukia atsakymu is teisesaugos.Atsakymas bus teisme,o apgautu,paniekintu rinkeju,manau, atsakymas bus per rinkimus. P.S Manau,visa "liber astu" chebra,kelias nuo Klaipedos iki Vilniau turetu sliauzti,atsiprasyti zmoniu.Juos visus,bent pradziai,reiktu suspenduoti is visu postu-valstybes tarnybos pareigu.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių