R. Šimašius: E. Masiulio, kaip politiko, karjera yra ir turi būti baigta

  • Teksto dydis:

Kyšininkavimu įtariamo buvusio Liberalų sąjūdžio vadovo Eligijaus Masiulio politinė karjera yra ir turi būti baigta, sako partijos vadovas Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Akivaizdu, kad Eligijaus Masiulio kaip politiko karjera yra ir turi būti baigta ir kad tokios sumos ar apskritai kažkokios pinigų sumos neturėtų atkeliauti grynų pinigų pavidalų į politikų rankas“, - trečiadienį sakė R.Šimašius.

Šiuos komentarus, duotus kelioms televizijoms, išplatino Vilniaus miesto savivaldybė.

Kitai žiniasklaidai apie planuojamus R.Šimašiaus komentarus iš anksto pranešta nebuvo. Partijos atstovas spaudai Martynas Čerkauskas BNS informavo, kad užduoti R.Šimašiui klausimų nėra galimybės.

E.Masiulis trečiadienį delfi.lt vaizdo konferencijoje pripažino, jog šiuo metu nebesieja savęs su politika.

„Kokia dabar gali būti kalba apie mano buvimą toliau politikoje, kada aš esu šitokioj situacijoje? Akivaizdu, kad šiandien aš apie tai net ir negalvoju, aš tikrai manau, kad šita byla neturi teisinės perspektyvos ir pavyks apsiginti ir įrodyti savo tiesą, bet šalia teisinių dalykų yra moraliniai dalykai ir šiandieną, kai esu taip sugriovęs savo daugelį mitų, dvidešimt metų, siektą politinį kelią, aš dabar tikrai negalvoju apie tai, kas bus toliau ateityje“, - teigė jis.

Paklaustas, ar E.Masiulis keldamas paskolos versiją, nebando nukreipti dėmesio nuo partijos, R.Šimašius dėstė, jog buvęs liberalų vadovas yra privatus asmuo, kuris su partija nederina savo gynybos taktikos.

„Akivaizdu, kad jis elgiasi kaip privatus asmuo savo interesų labui. Dėl liberalų - galiu pasakyti vienareikšmiškai, kad tokie dalykai nebuvo ir nebus niekada toleruojami“, - teigė jis.

E.Masiulis antradienio vakarą LRT laidoje „Dėmesio centre“, kalbėdamas apie jam metamus įtarimus, jog bandė paveikti Vilniaus savivaldybės sprendimus dėl Jono Basanavičiaus paminklo, sakė šiuo klausimu kalbėjęs su meru ir paprašęs išklausyti visas puses.

„Man tai yra visiškai nesuvokiamas kaltinimas, kai aš Vilniaus miesto mero tiesiog paprašiau, kad yra susidariusi konfliktinė situacija: komisija prie vyriausybės siūlo vieną vietą paminklo statymui, savivaldybė ruošiasi priimti sprendimą dėl kitos vietos, aš tiesiog paprašiau išklausyti visas puses ir priimti patį tinkamiausią sprendimą. Aš tikrai neturiu kompetencijos spręsti, kur gerb. patriarcho paminklas Vilniuje turi stovėti“, - teigė jis.

Paminklo, kurį siekta pastatyti K.Sirvydo skvere Vilniuje, sukūrimą parėmė „MG Baltic“.

R.Šimašius teigė, kad jam klausimus dėl J.Basanavičiaus paminklo jau daugiau nei metus uždavinėja dešimtys žmonių.

„Aš prisimenu, kaip vieną kartą Eligijus Masiulis klausė: tai kas ten pas jus vyksta su J.Basanavičiaus paminklo parinkimo vieta? Ir po to, tokiame lengvame pokalbyje sakė: gal nereikia čia tų aistrų kaitinti? Bet nei į vieną pusę, nei į kitą, jokių raginimų, prašymų, užuominų - nieko panašaus nėra buvę“, - dėstė meras.

Buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis eksparlamentaras E.Masiulis yra įtariamas kyšininkavimu, prekyba poveikiu ir neteisėtu praturtėjimu.

Gegužę iš politikos dėl kyšininkavimo bylos pasitraukęs E.Masiulis antradienį paskelbė savo versiją, kad jis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurliankio paėmė 90 tūkst. eurų paskolą, už kurią ketino pirkti nekilnojamąjį turtą Nidoje. E.Masiulis teigė sandorio neregistravęs pas notarą ir pasirašęs paskolos raštelį dviem egzemplioriais, paskolą įsipareigojo grąžinti per metus. Skolos rašteliai per kratą politiko namuose nebuvo paimti.

Teisėsauga įtaria, kad E.Masiulis iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už „tam tikrus šiam koncernui palankius ir finansiškai naudingus sprendimus“ savo bei kitų naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį. Įtarimai dėl neteisėto praturtėjimo pateikti, kai gegužę atliktos kratos metu E. Masiulio namuose rasta apie 250 tūkst. eurų. Teisėsauga teigia, kad šie pinigai galėjo būti įgyti neteisėtai.

Atliekant šį politinės korupcijos tyrimą įtarimai dėl papirkimo, prekybos poveikiu ir neteisėto disponavimo valstybės paslaptimi taip pat pateikti koncerno „MG Baltic“ viceprezidentui R.Kurlianskiui, dėl prekybos poveikiu ir kyšininkavimo – buvusiam Seimo nariui „darbiečiui“ Vytautui Gapšiui. Jis įtariamas iš „MG Baltic“ viceprezidento paėmęs apie 25 tūkst. eurų vertės kyšį dėl to, kad veiktų koncerno naudai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
CHA: "Kokia dabar gali būti kalba apie mano buvimą toliau politikoje, kada aš esu šitokioj situacijoje?" - Užž'as irgi reklamavos savo 'snukiavaizdį' nuo koldūnų nuimt, BET... juk pinigai svarbiau.

ww

ww portretas
Tas Masiulis jau geriau patyletu,kaip sakoma, "čja korova myčala,a evo molčala by" - "Kieno karvei mūkti,o jo - patylėti". Bet jis niekaip to nenori suprasti. Negaliu nei i ji ziūrėti,nei jo klausyti.

KKK

KKK portretas
Galima numanyti kas būtu jei E.Masiulis tiesą išpažintu...daug kam politinė karjera būtu baigta.Ane?!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių