R. Šadžius: įstatymą dėl atsargų kaupimo Seimas turėtų priimti per pusmetį

  • Teksto dydis:

Lietuva per artimiausią pusmetį turėtų priimti įstatymą, įpareigojantį valstybę kaupti finansines atsargas, skirtas biudžeto praradimams amortizuoti prasidėjus sunkmečiui, dienraščiui „Verslo žinios“ pareiškė finansų ministras Rimantas Šadžius.

Tačiau ministras nesiėmė prognozuoti, ar jau 2016 metais bus galima bent šiek tiek perteklinio biudžeto atidėti į Stabilizavimo fondą.

„Pirmiausia nuspręsta priimti Konstitucinį įstatymą dėl fiskalinės drausmės, o  tada jau būtų kiti etapai, tarp jų ir Stabilizuojamosios biudžeto politikos įstatymo, kuris, be kita ko, įpareigotų esant biudžeto pertekliui kaupti valstybės finansines atsargas, skirtas finansiškai sunkiems laikams. Konstitucinis įstatymo projektas parengtas ir suderintas, bet Seimo dar nepriimtas. Tikimės, kad tai bus padaryta per rudens sesiją“, - interviu „Verslo žinioms“ teigė R.Šadžius.

Pasak jo, panašu, kad kitąmet biudžetas dar bus deficitinis,  o ar bus planuojamas jau nedeficitinis 2016 metų biudžetą, paaiškės tuomet, kai Finansų ministerija dar šį rugsėjį atnaujins savo makroekonomines prognozes ir spalį Seimui bus pateiks nutarimą dėl numatomų finansinių rodiklių 2016-2018 metams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių