R. Paksas: naujo ministro paieška užtruks keletą dienų

  • Teksto dydis:

Valdančiajai koalicijai priklausančios partijos „Tvarka ir teisingumas“ pirmininkas Rolandas Paksas sako, kad naujo vidaus reikalų ministro paieška užtruks keletą dienų. Jis neatmetė galimybės jau kitą savaitę pateikti kandidatą į šį postą.

„Prabėgs keletas dienelių. Turime pasišnekėti su premjeru, Seimo pirmininke, tarpusavyje, gal ir su prezidente“, - penktadienį BNS sakė R.Paksas.

Anot jo, realu tikėtis, kad kitą savaitę kandidatas į vidaus reikalų ministrus gali būti pateiktas ministrui pirmininkui Algirdui Butkevičiui.

R.Paksas tvirtino, kad bus ieškoma kompetentingo, komandoje mokančio dirbti žmogaus. Jo teigimu, gerai būtų, kad jis priklausytų partijai „Tvarka ir teisingumas“, bet neatmetama galimybė, kad į ministrus bus siūlomas ir nepartinis asmuo.

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas atsistatydinimo pareiškimą A.Butkevičiui įteikė ketvirtadienio rytą. Savo žingsnį jis aiškino pašlijusia sveikata.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tą pačią dieną pasirašė dekretą, kuriuo priėmė vidaus reikalų ministro "tvarkečio" Dailio Alfonso Barakausko atsistatydinimą.

Laikinai eiti vidaus reikalų ministro pareigas nuo spalio 31 dienos iki lapkričio 7 dienos pavesta krašto apsaugos ministrui socialdemokratui Juozui Olekui. Nuo lapkričio 8 dienos iki bus paskirtas naujas ministras šias pareigas eis ūkio ministras socialdemokratas Evaldas Gustas.

Premjeras žurnalistams ketvirtadienį sakė, kad ministras turėjo jo pasitikėjimą ir ministro atsistatydinimo priežastis nebuvo teisėsaugos tyrimas.

Generalinė prokuratūra praėjusią savaitę pranešė su Specialiųjų tyrimų tarnyba atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl prekybos poveikiu stambiu mastu siekiant už atlygį daryti įtaką keletui praėjusiais metais Vidaus reikalų ministerijoje vykdytų viešųjų pirkimų. Buvo sulaikyti penki asmenys, tarp jų - buvę D.A.Barakausko politinio pasitikėjimo komandos nariai, įtariamiamųjų gyvenamosiose vietose ir darbovietėse, taip pat partijos "Tvarka ir teisingumas" būstinėse atlikta keliolika kratų.

Seimo opozicija dėl šio tyrimo buvo pradėjusi rinkti parašus po interpeliacija D.A.Barakauskui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladimir

Vladimir portretas
SEKMES PREZIDENTE

ASIOMA

ASIOMA portretas
Kol šis smirdalius nepasitrauks iš partijos - tol jo komanda visada ir visur bus smirdantį. Erelis pavirtęs žvirbliu vis dar nori šviežios mėsos, nors jam beliko dvėseliena

kloaka

kloaka portretas
o aplamai tinkamu yra?:) kada sitas cirkas baigsis?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių