R. Murmokaitė: tarptautinė bendruomenė turi veiksmais įrodyti paramą Ukrainai

  • Teksto dydis:

Ukrainos žmonėms pakanka tarptautinės bendruomenės kalbų, laikas savo poziciją įrodyti darbais. Kadangi Rusija sukėlė ir remia šį karą, jo pabaiga yra Rusijos rankose, Lietuvos prašymu penktadienį sušauktame Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos posėdyje sakė Lietuvos nuolatinė atstovė JT ambasadorė Raimonda Murmokaitė.

Lietuvos atstovė ragino Rusiją įgyvendinti 2014 metų rugsėjį ir šių metų vasarį Minske pasiektus susitarimus.

„Įgyvendinant šiuos susitarimus visi sulaikytieji, įskaitant Ukrainos pilotę N.Savčenko, kuri per 80 dienų praleido badaudama, turi būti paleisti. Svarbu užtikrinti, kad ESBO Stebėsenos misijai Ukrainoje būtų suteiktas netrukdomas patekimas į visas vietoves. Yra abejonių, ar ginkluotos grupės išveda ginkluotę, ar tik pasinaudoja priedanga juos pervežti“, – kalbėjo Lietuvos ambasadorė.

Anot Užsienio reikalų ministerijos pranešimo, Rusija turi baigti destabilizuoti situaciją Rytų Ukrainoje ir nustoti remti ten veikiančias ginkluotas grupuotes.

Lietuva įspėjo, kad bet kokie Rusijos remiamų ginkluotų grupių bandymai užimti papildomą teritoriją bus akivaizdus Minsko susitarimų pažeidimas ir dar labiau apsunkins politinio sprendimo paieškas.

JT Saugumo Tarybos posėdyje JT generalinio sekretoriaus pavaduotojas politikos reikalams Jeffrey Feltmanas (Džefris Feltmanas) informavo, kad JT negavo detalesnio Ukrainos prašymo dėl taikos palaikymo operacijos detalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
kievo fašistinė chunta žmones,o lietuvos tokia pati chunta dar tuos žmogžudžius ir remia,vadinasi jau lietuva pasidarė teroristinė valstybė ir kuo greičiau turi pasaulis su ja nutraukt bent kokius santykius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių