R. Karoblis su NATO ministrais aptars kovą su terorizmu

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis antradienį Briuselyje dalyvaus NATO gynybos ministrų susitikime, kur aptars Aljanso kovą su terorizmu ir finansavimą gynybai.

Ministrai aptars pažangą NATO jungiantis prie amerikiečių vadovaujamos tarptautinės koalicijos prieš grupuotę „Islamo valstybė“.

Jie taip pat kalbėsis apie Aljanso šalių gynybos finansavimą. Posėdžio išvakarėse NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas paskelbė, jog sąjungininkų, neskaitant JAV, išlaidos gynybai šiemet turėtų padidėti 4,3 procento.

Lietuva šiemet gynybai skiria maždaug 1,8 proc. bendrojo vidaus produkto, o kitąmet krašto apsaugos finansavimas šalyje turėtų siekti kiek daugiau nei 2 proc. BVP.

Gynybos ministrai aptars NATO bei Europos Sąjungos (ES) bendradarbiavimą ir Afganistane vykdomą misiją „Tvirta parama“. Šiuo metu Afganistane tarnauja 21 Lietuvos karys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimai,

Anonimai,  portretas
varyk į Siriją kovoti prieš teroristus. Neužmiršk pasiimti dujų. Nors iš Gazpromo. Ričardas G.

Henrikas

Henrikas portretas
Kremliaus propagandistai mėgsta apšmeižti sau neparankius žmones, nemėgstamus dalykus. Prisiminkime, kaip jie šmeižė,kad Vokietijoje išprievartauta ruselė, kaip jie šmeižė vokiečių karius būktai išprievartauta lietuvaitę, o kaip paskui išaiškėjo, kad to visiškai nebuvo. Dabar šmeižia Lietuvos ministrą, nes jis tarsi su NATO. O Kremlius NATO nekenčia, nes aljansas gina mažąsias tautas. Kremlius negali užpulti Baltinos šalių, kaip užpuolė Gruziją ar Ukrainą. Užtat deržava ir jos kjlupčiukai taip niršta.

klausimas

klausimas portretas
paziurejus neatrodo antiteroristines komandos narys ir nezinia ar ka zino apie teroristus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių