R. Karoblis Kijeve dalyvaus Ukrainos Nepriklausomybės dienos šventėje

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis ketvirtadienį Kijeve dalyvaus iškilminguose Ukrainos Nepriklausomybės dienos renginiuose.

Ministras, be kita ko, stebės šventinį karinį paradą, kuriame žygiuos ir Lietuvos karių būrys.

„Lietuva, siekdama prisidėti prie regioninio saugumo ir stabilumo stiprinimo, skatindama glaudesnius ryšius su euroatlantine bendruomene, plėtoja dvišalį ir daugiašalį bendradarbiavimą su Ukraina. Ukrainos saugumas ir stabilumas, pajėgumas atsakyti į kylančias grėsmes daro didelę įtaką viso regiono saugumo situacijai“, – teigiama Krašto apsaugos ministerijos pranešime.

Lietuva remia Ukrainos euroatlantinės ir europinės integracijos siekius, vykdomas saugumo ir gynybos reformas, gynybos pajėgumų stiprinimą.

Ukrainos gynybos ministras Stepanas Poltorakas trečiadienį pabrėžė, kad Lietuva – vienintelė yra suteikusi jo šaliai paramą kovine ginkluote. Jis vylėsi, kad taip pasielgs ir kitos valstybės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimantas

Rimantas portretas
Bus gera proga palaižyti šokoladiniam baronui ką nors.

Nojus

Nojus portretas
Šlovė Ukrainai. Kaip šiandien sakė Prezidentas Porošenka, šunys loja- karavanas eina ir niekas nesustabdys Ukrainos ėjimą į ES ir NATO. O ruskiai už savo agrsijas prieš kaimynes jų atsiprašys, ir tas laikas ateis anksčiau, nei mums dabar atrodo.

kodel

kodel portretas
o kur didieji drauga dalia ir linkevicius nejau ju nekviete jei vaziuoja tik sis karo profesionalas
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių