R. Karoblis Batumyje susitiko su Gruzijos gynybos ministru

Gruzijoje viešintis krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis penktadienį susitiko su šios šalies gynybos ministru Levanu Izoria.

Susitikimo Batumyje metu ministrai aptarė Lietuvos ir Gruzijos bendradarbiavimo aspektus, pasidžiaugė intensyvėjančiu bendradarbiavimu, ypatingai kibernetinio saugumo srityje, BNS informavo Krašto apsaugos ministerija.

Anot ministerijos, Gruzijos ministras padėkojo Lietuvai už politinę bei praktinę paramą, pasidžiaugė bendradarbiavimu kibernetinio saugumo ir strateginės komunikacijos srityse, pabrėžė dalyvavimo bendrose tarptautinėse pratybose svarbą.

R. Karoblis ketvirtadienį dalyvavo Gruzijos gynybos ir saugumo konferencijoje.

Kalbėdamas ten vykusioje diskusijoje, ministras paragino NATO atverti duris Tbilisiui ir pareiškė, kad Rusija neturėtų daryti įtakos sprendžiant dėl Gruzijos narystės Vakarų organizacijose.

Vis dėlto artimiausiais metais galimybės Gruzijai įstoti į ES ir NATO išlieka miglotos.

Po 2008 metų karo Maskva nepriklausomomis pripažino praėjusiame amžiuje apie atsiskyrimą paskelbusią Pietų Osetiją ir kitą atskilusį regioną Abchaziją.

Rusija yra dislokavusi tūkstančius savo karių šių teritorijų karinėse bazėse. Tarptautinė bendruomenė Abchaziją ir Pietų Osetiją laiko okupuotomis Gruzijos teritorijomis.

2008 metais Bukarešte vykusiame NATO viršūnių susitikime buvo priimtas pareiškimas, jog Gruzija taps Aljanso nare.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
gal tas olek gaubicas padovanosit chebrai?.....

cha

cha portretas
Tai jau dabar pulsim tuos rusus iš dviejų pusių ?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių